back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Αυξημένη κίνηση αυτή την ώρα, στην Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα στο τμήμα της από Καλυφτάκη έως λεωφ. Αθηνών, στην άνοδο της βασ. Σοφίας, στην Ηλιουπόλεως και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά

Καμπανάκι από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για εξάπλωση του νέου κορονοϊού σε όλο τον πλανήτη. Ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια 100 χιλιάδες τα κρούσματα παγκοσμίως. Πάνω από 406 χιλιάδες οι νεκροί, σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Ερευνητές του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον εκτίμησαν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που θα χάσουν τη ζωή τους στις ΗΠΑ ενδέχεται να ξεπεράσει τις 145.000 μέχρι τον Αύγουστο.

Συναγερμός στη χώρα μας από τα 97 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.049.

Δεν υπάρχει λήξη συναγερμού. Ο κορονοϊός είναι εδώ και αντεπιτίθεται. Η συμπεριφορά μας μπορεί να δημιουργήσει μεγάλη έκρηξη, δηλώνει στο Αθηναικό πρακτορείο ειδήσεων η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού.

Επαναλειτουργούν από σήμερα τα αεροδρόμια σε Λάρνακα και Πάφο. Η πρώτη πτήση της Aegean με προορισμό την Αθήνα αναχωρεί αυτή την ώρα ενώ της ίδιας εταιρίας θα είναι και το πρώτο αεροπλάνο που θα προσγειωθεί στην Λάρνακα, προερχόμενο από την Αθήνα.

Νέα έξοδος στις αγορές σήμερα με 10ετές ομολόγο. Εκτιμάται ότι η κυβέρνηση μπορεί να πετύχει ένα επιτόκιο κοντά στο 1,5% και να αντλήσει περί τα 2,5 δισ. Ευρώ.

Νέες απειλές εναντίον της Ελλάδας από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία δεν θα κάνει την παραμικρή παραχώρηση, είπε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αναφορικά με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ως προς τις γεωτρήσεις, ισχυρίστηκε ότι η χώρα του δραστηριοποιείται μόνο σε περιοχές δικαιοδοσίας της Τουρκίας και της Λιβύης, Κάλεσε την Ελλάδα να «μάθει καλύτερα» πού είναι τα όριά της σε σχέση με την Τουρκία.

Δεν θα πάρουμε την άδειά σας, είπε, για τις αντιδράσεις της χώρας μας στην τυχόν μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί.

“Τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, όπως κάθε άλλη περιοχή” δηλώνει στα ΝΕΑ ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας, Φράνσις Φάνον. Επαναλαμβάνει την έκκληση της Ουάσιγκτον να σταματήσουν όλες οι προκλητικές ενέργειες, που υπονομεύουν την επενδυτική εμπιστοσύνη και την πολιτική σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο.

Στην Αθήνα σήμερα ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο. Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τον Νίκο Δένδια αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, αλλά και το ζήτημα που προέκυψε όσον αφορά την επίσκεψη Ιταλών τουριστών στη χώρα μας.

Περίπου 6.500 άνθρωποι αποχαιρέτισαν τον 46χρονο αφροαμερικανό Τζόρτζ Φλόιντ, ο οποίος δολοφονήθηκε από αστυνομικό στη Μιννεάπολη. Θα ακολουθήσει, σε κλειστό κύκλο με την παρουσία 15 προσκεκλημένων της οικογένειάς του, η νεκρώσιμη ακολουθία.

Αποτίοντας φόρο τιμής στον 46χρονο, οι Δημοκρατικοί γονάτισαν για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, στο Κογκρέσο

Στο 1.250.000 δολάρια ορίστηκε η εγγύηση για τον πρώην αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν, ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο του Φλόιντ.

Νέες αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί σήμερα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Σε πλήρη λειτουργία από σήμερα το Δημόσιο, ωστόσο θα πρέπει να τηρείται απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ υπαλλήλων και πολιτών.

Στάση εργασίας ωστόσο από τις 12 ως τη λήξη του ωραρίου, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας των εκπαιδευτικών.

Στη μία μμ συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Πυκνώνουν από σήμερα τα δρομολόγια του μετρό, με συχνότητα 4,5 λεπτών, αντί για 5.

Σε εξέλιξη αυτήν την ώρα, από συνεργεία του δήμου Αθηναίων, επιχείρηση καθαρισμού και αποκατάστασης της πλατείας Αττικής.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 30 βαθμοί Κελσίου. 22 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα