back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χιόνια σήμερα στην Αττική – Σε επιφυλακή δήμοι των βορείων προαστίων

Διαβάστε επίσης

Σε επιφυλακή βρίσκονται δήμοι στον βόρειο τομέα της Αττικής για την επερχόμενη κακοκαιρία. Για σήμερα Πέμπτη 3 Ιανουαρίου προβλέπονται βροχές που μέχρι το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές. Από τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα – πάνω από τα 1.000 μέτρα-, ενώ στα υπόλοιπα ορεινά θα χιονίσει μετά το μεσημέρι. Στα βόρεια προάστια θα σημειωθεί ύφεση των φαινομένων τη νύχτα.

«Είναι μια ψυχρή χειμωνιάτικη εισβολή στην ώρα της. Από το απόγευμα και μετά περιμένουμε να ενταθούν οι βροχές στο λεκανοπέδιο. Θα αρχίσει να χιονίζει και στα υπερβόρεια προάστια και το βράδυ θα χιονίσει ακόμα και στα βόρια προάστια» είπε στον “Αθήνα 9.84” ο μετεωρολόγος κ. Τάσος Αρνιακός. Δεν αποκλείεται να δούμε και κάποιες νιφάδες και στις υψηλότερες περιοχές του δήμου Αθηναίων», τόνισε.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφέρεια Αττικής προσφέροντας άμεση και επικαιροποιημένη ενημέρωση σχετικά με τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Αττικής, στην ιστοσελίδα της, μέσω του συνδέσμου: https://goo.gl/zNV3UH.

Για τη διευκόλυνση των πολιτών τα σημεία καταγράφονται σε πίνακες και απεικονίζονται σε χάρτη Google, ενώ παράλληλα παρατίθενται βασικές πληροφορίες αυτοπροστασίας των πολιτών από παγετό και χιόνια. Να σημειωθεί ότι οι χώροι αυτοί, θα ανανεώνονται συνεχώς εφόσον προκύπτουν αλλαγές.

Έκτακτη συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στη βόρεια Αθήνα ενόψει παγετού

Οι δράσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και θυελλώδεις ανέμους, απασχόλησαν το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών (ΠΕΒΤΑ) που συνεδρίασε εκτάκτως στις 2/1/2019, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη, Γιώργου Καραμέρου και την παρουσία των δημάρχων Πεντέλης και Παπάγου- Χολαργού καθώς και εκπροσώπων δήμων της βόρειας Αθήνας. Κατά τη συνεδρίαση, εντοπίστηκαν ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και δόθηκαν σχετικές οδηγίες, επισημάνθηκαν αρμοδιότητες και καθήκοντα των αρμόδιων φορέων.

«Είμαστε προετοιμασμένοι και σε διαρκή- ανοικτή επικοινωνία με όλους τους φορείς ώστε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις από τον ερχομό του ψυχρού κύματος» επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος πριν τη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ, επισκέφτηκε το Κέντρο Διαχείρισης Αποχιονισμού και Αποθήκης Άλατος της Περιφέρειας στο Καπανδρίτι, όπου σε πλήρη ετοιμότητα είναι προσωπικό, εκχιονιστικά μηχανήματα, γερανοί ρυμούλκησης και φορτωτές άλατος.

Λόγω της διάρκειας των καιρικών φαινομένων που προβλέπονται, συνίσταται στους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπομονετικοί καθώς και να ενημερώνονται μέσω της ιστοσελίδας της Ελληνικής Αστυνομίας για την προσπελασιμότητα του οδικού δικτύου και στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ για τα δρομολόγια των λεωφορείων.

Έκτακτα μέτρα και από τον δήμο Αθηναίων

Στο μεταξύ, έκτακτα μέτρα λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων για την αντιμετώπιση του κύματος ψύχους, ενώ ο μηχανισμός του έχει τεθεί σε ετοιμότητα. Ειδικά διαμορφωμένος θερμαινόμενος χώρος είναι ήδη διαθέσιμος, επί της οδού Σοφοκλέους 66, μέχρι το πρωί της Παρασκευής 4 Ιανουαρίου.

Συνεργεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι. Για τη συνδρομή και αναφορές πολιτών για έκτακτα περιστατικά θα λειτουργούν όλο το 24ωρο οι τηλεφωνικές γραμμές 210 5246515 – 210 5246516 καθώς και ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός του δήμου Αθηναίων 1595.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα