back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ντέρμπι στην Πυλαία

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος της κανονικής περιόδου στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ, με τη διεξαγωγή της 13ης αγωνιστικής. Ο αγώνας ΠΑΟΚ-Περιστέρι, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο (12/1, 17:30) ξεχωρίζει από το πρόγραμμα, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να θέλει να υποχρεώσει το Περιστέρι στην 3η φετινή ήττα του.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει οικονομικά και αγωνιστικά… ως εκ τούτου προβλήματα, αλλά προέρχεται από νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη (Κολοσσό και Χαποέλ Χολόν). Ποδαρικό με το… δεξί έκανε και το Περιστέρι, επικρατώντας του αδύναμου Ρεθύμνου. Ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι παίκτες του θα μεταβούν αποφασισμένοι για το «διπλό» στην Πυλαία, μια νίκη που, αν επιτευχθεί, θα αποτελέσει ακόμη ένα βήμα για την παρουσία στην πρώτη τετράδα, αν όχι τριάδα, της κανονικής περιόδου.

Τρεις αγώνες αρχίζουν στις 15:30 το Σάββατο (12/1): Το ματς Ρέθυμνο-Άρης συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον, λόγω της «μάχης» που δίνουν και οι δύο ομάδες να παραμείνουν στα «μεγάλα σαλόνια». Μόλις έναν βαθμό περισσότερο έχουν οι Θεσσαλονικείς από τους Κρήτες κι αυτό χάρη στην κυριαρχία τους (65-54) επί του Ηφαίστου Λήμνου, για την 12η αγωνιστική, όταν έβαλαν τέλος σε αρνητικό σερί 6-0! Ήταν μόλις η πρώτη εντός έδρας νίκη για τον Αρη την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στην Α1!

Βαθμολογική «ανάσα» θα επιδιώξει να πάρει ο Πανιώνιος στην έδρα του Χολαργού, καθώς οι «κυανέρυθροι» μετρούν 15 βαθμούς, όσους δηλαδή έχει και ο Άρης. Οι γηπεδούχοι, από την άλλη, αφήνουν πίσω την αναμενόμενη ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και θα τα δώσουν όλα για επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα.

Αήττητος θα επιδιώξει να παραμείνει στη Λήμνο ο Ήφαιστος (5-0), υποδεχόμενος το Λαύριο. Στον αντίποδα, η ομάδα του Χρήστου Σερελή θα διεκδικήσει τη 2η νίκη της μακριά από τα νοτιοανατολικά προάστεια της Αθήνας, έχοντας πάρει δύο σημαντικούς βαθμούς απέναντι στην Κύμη για τη 12η αγωνιστική. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη μετά από 5 διαδοχικές ήττες για το Λαύριο.

Η ΑΕΚ προέρχεται από ήττα στη Γερμανία από την Μπάμπεργκ, αλλά το Σάββατο (12/1, 16:00) ο επόμενος αντίπαλός της, ο Κολοσσός Ρόδου, και μάλιστα μέσα στο ΟΑΚΑ δεν δείχνει ικανός να την… προβληματίσει.

Ένα ματς περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Κυριακής (13/1, 17:00). Μετά τα ματς με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Μπασκόνια και Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στην Πάτρα απέναντι στον Προμηθέα, με διαφορά μόλις δύο ημερών από το ματς με τη «βασίλισσα» στη Μαδρίτη. Οι Αχαιοί αποτελούν υπολογίσιμη δύναμη στο ελληνικό πρωτάθλημα, ακολουθούν από απόσταση τριών βαθμών τον Ολυμπιακό και θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την κούραση των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ και να τους… δυσαρεστήσουν.

Μετά τη «διαβολοβδομάδα» στη Euroleague και τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία την Παρασκευή (11/1), ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στη Χαλκίδα, όπου θα βρει στο δρόμο του την Κύμη, τη Δευτέρα (15/1, 15:30). Η ομάδα της Εύβοιας είναι ουραγός ουσιαστικά, αφού, αν και έχει ένα βαθμό περισσότερο από τον τελευταίο Κολοσσό, οι Ροδίτες έχουν ματς λιγότερο, αυτό απέναντι στον Παναθηναϊκό που είχε αναβληθεί.

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής (12-14/1) στην Α1 Ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:

A1 ΑΝΔΡΩΝ

13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12-14/1/2019)

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου

ΓΗΠΕΔΟ      ΩΡΑ        ΑΓΩΝΑΣ
Μερκούρη   15:30  Ρέθυμνο-Άρης
Τρίτσης    15:30  Χολαργός-Πανιώνιος
Σαμαράς    15:30  Ήφαιστος-Λαύριο
ΟΑΚΑ       16:00  ΑΕΚ-Κολοσσός Ρόδου
ΠΑΟΚ       17:30  ΠΑΟΚ-Περιστέρι

Κυριακή, 13 Ιανουαρίου
ΓΗΠΕΔΟ      ΩΡΑ        ΑΓΩΝΑΣ
Τόφαλος    17:00  Προμηθέας Π.-Ολυμπιακός

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου
ΓΗΠΕΔΟ      ΩΡΑ        ΑΓΩΝΑΣ
Καμπούρης  15:30  Κύμη-Παναθηναϊκός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα