back to top
18.8 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

18.8 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Ευ. Βενιζέλος: Δεν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής Θεσ/νικης στις Εκλογές

Διαβάστε επίσης

Απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο υποψηφιότητας στη Θεσ/νικη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενισχύοντας δια αυτού του τρόπου τη σεναριολογία του προηγούμενου διαστήματος για υποψηφιότητα του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής.

Με συνέντευξη του νωρίτερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε μεταξύ άλλων “υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης μπορώ να σας πω με απόλυτη κατηγορηματικότητα ότι δεν θα είμαι, γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος μου και αυτή η υποχρέωσή μου έναντι της χώρας. Η υποχρέωσή μου -πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος-είναι να επισημαίνω αυτά που πρέπει να γίνουν στρατηγικά, να κτυπώ το κουδουνάκι του κινδύνου και, βεβαίως, να αγωνίζομαι για την ανάδειξη του χώρου μας, του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου, της σοσιαλδημοκρατίας της κεντροαριστεράς, του προοδευτικού κέντρου”.

Πρέσπες και κεντροαριστερά

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών , ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε μεταξύ άλλων ότι κάθε ημέρα θα υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή της, κάθε ημέρα θα νιώθει η ελληνική κοινωνία ότι πληγώθηκε και ότι ταπεινώνεται. Παράλληλα, ανέφερε ότι ανήκει σε αυτούς που είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας, υπέρ της λύσης, αλλά κατά των ελλείψεων -όπως διευκρίνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος -που έχει η συγκεκριμένη Συμφωνία, οι οποίες ελλείψεις εν δυνάμει θα δημιουργούν ένα καθημερινό πρόβλημα και μία καθημερινή παρεξήγηση, που θα πληγώνει την κοινωνία και θα διαταράσσει τις διμερείς σχέσεις.

Σχετικά με τη συζήτηση που γίνεται για την κεντροαριστερά και τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε : Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε θετικά δημοσιεύματα για τις Πρέσπες επειδή ο κ. Τσίπρας είναι κεντροαριστερός. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, δεν επαινούν τον Αλέξη Τσίπρα ως κεντροαριστερό, τον επαινούν ως πρόθυμο να συνεργαστεί και να εξυπηρετήσει μία αντίληψη, ως έναν Πρωθυπουργό που λύνει προβλήματα κατά τη δική τους αντίληψη, όχι κατά την αντίληψη της ελληνικής κοινωνίας.

Οικονομία

Η χώρα από το 2015 και μετά έχει μπει σε μία δεύτερη φάση της κρίσης, μία δευτερογενή κρίση που προκάλεσαν οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε στην ίδια συνέντευξη ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζοντας ότι η βλάβη είναι πολύ βαθιά, η οικονομία δεν ανατάσσεται, δυστυχώς, και η πραγματική οικονομία δεν μπορεί να ορθοποδήσει.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα