back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Kώστας Σκανδαλίδης στον Αθήνα 9.84: “Καταβάλλεται προσπάθεια λεηλασίας του ΚΙΝΑΛ, γιατί είμαστε τόσο πολύφερνη νύφη που όλοι θέλουν και να μας παντρευτούν, αλλά και να μας διαλύσουν.”

Διαβάστε επίσης

                                                                                     

Και κεντροαριστερά και λαική κεντροδεξιά, σημαίνει τουρλού – τουρλού. Πάνε περίπατο οι περιβόητες διαχωριστικές γραμμές, που ο κ Τσίπρας έχει προασπίσει για να συντηρήσει την πόλωση και το διχασμό ανάμεσα σε προοδευτικούς και συντηρητικούς.” δήλωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ Κώστας Σκανδαλίδης στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή “ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ 2” με τον Αρη Τόλιο. Διερωτήθηκε μάλιστα “ που πάνε όλα αυτά με την παρδαλή πλειοψηφία που σχημάτισε; Εμπλέκουν την πολυσυλλεκτικότητα με την ιδεολογική αναφορά, την πολιτική καθαρότητα και τις θέσεις.”

Οπως επίσης επισήμανε σχετικά με τις ασκούμενες πιέσεις στο ΚΙΝΑΛ βάσει του νέου κυβερνητικού προφίλ, που συνίσταται σε όσμωση Κεντροαριστεράς και λαικής Κεντροδεξιάς: “Αλλο είναι να έχεις πολιτικές θέσεις και να καλείς το λαό να μετάσχει σε συνθήκες συνεννόησης και συναίνεσης και άλλο, από τη μια να διχάζεις την κοινωνία με τόσο πολωτικό τρόπο και παράλληλα να χρησιμοποιείς δυνάμεις τελείως αντίθετες μεταξύ τους για να διαμορφώσεις πλειοψηφία.”

Σε ερώτηση για τις διαρροές στελεχών από το ΚΙΝΑΛ προς τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: “Καταβάλλεται προσπάθεια λεηλασίας της παράταξης γιατί είμαστε τόσο πολύφερνη νύφη που όλοι θέλουν και να μας παντρευτούν, αλλά και να μας διαλύσουν. Αυτό δείχνει μια παράταξη με αντοχές, ρίζες και δυναμική,με στελέχη σε όλη τη Ελλάδα που δεν έχουν οι άλλες.”

Ο κ Σκανδαλίδης εκτίμησε ακόμη, ότι όσοι φεύγουν αυτή την εποχή, δυναμώνουν το ρεύμα των εισερχομένων στο ΚΙΝΑΛ.Κάι αυτό -όπως είπε- οφείλεται στο ότι: “Ολοι γνωρίζουν τα κριτήρια και τις πραγματικές αιτίες για τις οποίες (σσ αυτοί) αποχωρούν και επειδή αυτό είναι μια εικόνα κορυφής, ουδόλως επηρεάζει τους 250 χιλιάδες ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν για να ιδρύσουν τη Δημοκρατική Παράταξη. Αντιθέτως, τους ενισχύει καθώς αντιλαμβάνονται ότι και από τις δύο πλευρές.”

Για τη σκληρή κριτική της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ στην ένταξη πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και στα περί στελεχών τρίτης κατηγορίας, ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ τόνισε: “Το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα μεγάλο, πολυσυλλεκτικό κόμμα. Είναι φανερό ότι τα άνθη του κακού φυτρώνουν μέσα σε ένα τόσο πολυσχιδές μωσαικό. Εκεί βρέθηκαν και άνθρωποι που ήταν επίορκοι σε σχέση με τις αρχές τους, που έκαναν παράνομα πράγματα και εμείς τους στείλαμε -πρώτα- στον εισαγγελέα. Οχι ότι δεν κάναμε λάθη, αλλά εμείς κάναμε το δημιουργικό έργο της χώρας, με όλους απέναντι. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την πορεία κάθε στελέχους που βρέθηκε στις γραμμές μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Καθένας κάνει τις επιλογές του και ο κόσμος κρίνει το κίνητρο που τους ωθεί σε αυτές. Με αυτή την έννοια λέμε ότι είναι φθηνές μετεγγραφές σε ένα παζάρι που ουδόλως τιμά τη δημοκρατία τους θεσμούς τα κόμματα και πιο πολύ μια κυβέρνηση, η οποία θέλει να λέγεται προοδευτική.”

Αναφερόμενος ο κ Σκανδαλίδης στη διαμορφωθείσα σχέση μεταξύ ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, παρέπεμψε στη δήλωση της προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά, η οποία ξεκαθάρισε ότι δεν μας χωρίζει τίποτε από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ στο να συζητήσουμε την προοδευτική προοπτική, αλλά πρώτα πρέπει να ηττηθούν ο Τσίπρας και η παρέα του. Να φύγει αυτή η ηγεσία που χρεοκόπησε τη χώρα και εμείς είμαστε εδώ για να συζητήσουμε με τους προοδευτικούς πολίτες” είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, για την ιστορία Τσουκάτου και τα όσα εκείνος είπε σχετικά με τα λεγόμενα κόκκινα κομματικά δάνεια, ο κ Σκανδαλίδης σχολίασε: “Οταν εμείς καλέσαμε τα κόμματα να βάλουν Εισαγγελέα στα οικονομικά τους- με εταιρίες ελέγχου- και να μιλήσουμε επί της ουσίας για το πώς έγιναν οι εκλογές του 2000 και το πως όλα τα κόμματα μετείχαν σε αυτή τη διαδικασία, εμείς πήραμε αποφάσεις κόντρα σε όλους, βάσει των οποίων κινήθηκε η δικαιοσύνη και εναντίον δικών μας στελεχών. Με τις ίδιες διαδικασίες που πήραν δάνεια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, πήρε και ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσφατα και με υπογραφή του κ Τσίπρα.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα