back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γιαχνερά- Τσιγαριαστά

Διαβάστε επίσης

Έχει τόσο μεγάλη ποικιλία χόρτων στην Κρήτη που πραγματικά δεν ξέρεις τι να πρωτοφάς.
Συνήθως τα γιαχνερά είναι συγκεκριμένη κατηγορία, που είτε γίνονται μόνα τους, είτε και με κρέας, αυτά είναι τα λάπαθα, καυκαλήθρες, βρούβες, αγριοσέληνα, τσόχοι , αγριόπρασα και άλλα πολλά, μέσα στο γιάχνισμα βάζουμε και λίγο λάχανο.
Επίσης θα χρειαστούμε λίγο μάραθο, κάνα δυο μέτριες πατάτες, ένα ξερό κρεμμύδι, λίγο λάδι, σάλτσα ντομάτας ή έτοιμη, η φρέσκη τριμμένη, αλλά και 2 κουταλιές πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό.
Τώρα σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι, μαραίνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσθέτουμε τα μάραθα ψιλοκομμένα, βάζουμε λίγο νερό και τα σιγομαγειρεύουμε για κανένα τέταρτο, επειδή τα μάραθα είναι πιο σκληρά από τα άλλα χόρτα.
Μετά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα γιαχνερά, λίγο νερό και λίγο αλάτι, τα σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα, σε λίγο βάζουμε και τις πατάτες, τη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένο το καπάκι μέχρι να μαλακώσουν όλα.
Όσο μαγειρεύεται το φαγητό μας το ανακατεύουμε όσο μπορούμε λιγότερο, αν χρειαστεί βάζουμε ακόμα λίγο νεράκι.
Αν δεν το θέλουμε με ντομάτα μπορούμε να το κάνουμε και με λεμόνι, βάζουμε δηλαδή όλα τα χορταρικά πλην της ντομάτας και όταν το φαγητό τελειώσει ρίχνουμε χυμό από ένα η δυο λεμόνια.
Η συνταγή είναι της Σοφίας Μεταξάρη απ το Βραχάσι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα