back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε ξενώνες θα μεταφερθούν εγκαταλελειμμένα παιδιά του «Αγ. Σοφία»

Διαβάστε επίσης

Το καλοκαίρι θα μεταφερθούν σε ξενώνες κάποια από τα εγκαταλελειμμένα παιδιά που βρίσκονται στο “Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία”. Μετά την χθεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων στο  νοσοκομείο , που ζητούν να ληφθεί μέριμνα για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά , με εισαγγελικές εντολές, δρομολογείται  η άμεση μεταφορά τους σε δομές.

Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε αρχικά την μεταφορά επτά παιδιών σε δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής και τη δημιουργία δύο ξενώνων εφήβων που αναμένεται να λειτουργήσουν στο τέλος Ιουνίου. Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας  ενώ  εξαγγέλθηκε η δημιουργία των δύο Ξενώνων Εφήβων – ένας για αγόρια κι ένας για κορίτσια, με χρηματοδότηση του υπουργείου Υγείας.

“Οι Ξενώνες θα λειτουργήσουν σε κτήριο που θα παραχωρήσει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ύστερα από σχετική Προγραμματική Σύμβαση που θα υπογραφτεί ανάμεσα στα δύο Υπουργεία. Το Υπουργείο Υγείας θα εκδώσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις αρχές Μαΐου και οι Ξενώνες αναμένεται να λειτουργήσουν στα τέλη Ιουνίου”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ξυλοδαρμούς, επιθέσεις σε άτομα που νοσηλεύονται ακόμα και διακίνηση ναρκωτικών κατήγγειλαν χθες οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Παίδων για τα 40 παιδιά που βρίσκονται εκεί με εισαγγελική εντολή.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα