back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μηνύματα για καθαρές θάλασσες και παραλίες

Διαβάστε επίσης

Περίπου 6.000 μαθητές, που είναι μέλη του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA», θα αναρτήσουν αφίσες με 3 μηνύματα για την προστασία των θαλασσών μας. Οι αφίσες θα αναρτηθούν σε γειτονιές, σχολεία και παραλίες των περιοχών τους.

Επίσης, αναλαμβάνουν ευγενικά τη διανομή των αφισών, Λιμεναρχεία, ΟΤΑ, Σύλλογοι, Ναυτικοί Όμιλοι,
Ναυτικά Μουσεία και άλλοι συνεργαζόμενοι φορείς.

Η HELMEPA, όπως κάθε καλοκαίρι για 37 χρόνια, έτσι και φέτος θυμίζει σε όλους μας την υποχρέωση που έχουμε στον εαυτό μας να μην πετάμε τα σκουπίδια μας σε θάλασσες και ακτές.

Οι αφίσες

Οι δύο αφίσες, με πρωταγωνιστή το «Γλάρο», επαναλαμβάνουν σε εμάς που, ζούμε στη στεριά το ιστορικό πια σύνθημα της HELMEPA «ΌΧΙ σκουπίδια – ΌΧΙ πλαστικά σε Θάλασσες και Ακτές!»

Η τρίτη αφίσα στέλνει το μήνυμα «Plastic Kills» στους ναυτικούς πάνω στα πλοία Μέλη, σε όλα τα πλάτη και μήκη της Γης. Θυμίζει πως κάθε πλαστικό, που πέφτει στη θάλασσα δεν εξαφανίζεται αλλά διασπάται για χρόνια, ενώ τα πολύ μικρά κομμάτια του, τα μικρο-πλαστικά, καταστρέφουν τη θαλάσσια ζωή.

«Ας προστατέψουμε λοιπόν όλοι μας αυτό το καλοκαίρι όλοι μας αυτό το καλοκαίρι το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον στην Ελλάδα, γιατί πραγματικά το οφείλουμε στα παιδιά μας» επισημαίνουν τα μέλη της HELMEPA.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα