back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κόντρα στη Βουλή για την επταήμερη εργασία

Διαβάστε επίσης

Κόντρα στην Ολομέλεια της Βουλής προκάλεσε η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη διακαναλική συνέντευξη για την 7ημερη εργασία.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ για απόλυτη υποκρισία, καθώς -όπως υποστήριξε- υπάρχει κλαδική σύμβαση από το 2018 που «μιλά για 7 ημέρες δουλειά στον κόσμο του τουρισμού». Παράλληλα επιτέθηκε στον πρωθυπουργό ότι ήταν ο ίδιος που στις 27/8/2017 επισκέφθηκε την εταιρεία Παπαστράτος και εξήρε το εργατικό δίκαιο που τηρείται, ενώ σήμερα μιλά για εργατική γαλέρα.

Παράλληλα, η ΝΔ προανήγγειλε τροπολογία για μείωση του ΦΠΑ στο σύνολο της εστίασης, χωρίς εξαιρέσεις.

«Είναι σαφές ότι ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε σε επταήμερη εργασία, δεν χρειάζεται να το ξαναδιαβάσουμε» απάντησε η Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τοποθετείται και μιλά για αλλαγή είναι πρόδηλο ότι δεν μιλά για το προηγούμενο καθεστώς, καθώς η επταήμερη λειτουργία επιχειρήσεων πχ σε ξενοδοχεία υπάρχει εδώ και δεκαετίες.

Είπε ακόμη ότι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν εγκρίνονται από κανένα υπουργό, καθώς θα ήταν αντισυνταγματικό, ενώ για την δήθεν όπως είπε νέα αποκάλυψη της ΝΔ κατέθεσε πράξη επιβολης προστίμου για επιχείρηση κλαδική που ήθελε να κάνει 7ημερη εργασία.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα