back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κόντρα στην Ολομέλεια της Βουλής για την 7ημερη εργασία

Διαβάστε επίσης

Στην Ολομέλεια της Βουλης μεταφέρθηκε η κόντρα για την 7ημερη εργασία. Η ΝΔ μέσω του Γιάννη Βρούτση κατέθεσε σειρά συλλογικών συμβάσεων με έγκριση του υπουργείου Εργασίας που προβλέπουν επταήμερη εργασία, όπως στον κλάδο του τουρισμού.

Ο τομεάρχης εργασίας της ΝΔ αναφέρθηκε ακόμη σε τροπολογία που προβλέπει εργασία Σαββατοκύριακα και εξαιρέσιμες ημέρες για τους υπαλλήλους του ΓΛΚ και του ΕΦΚΑ, που θα συμμετάσχουν στις υπό συγκρότηση ομάδες εργασίας για την επιτάχυνση απονομής των συντάξεων του δημοσίου.

«Ζητάτε 7 ημέρες δουλειά στους υπαλλήλους και την ίδια ώρα κατηγορείτε τον κ. Μητσοτάκη. Γι’ αυτό λέμε ότι είστε υποκριτές» ειπε ο κ Βρούτσης.

Το γάντι σήκωσε ο Τάσος Πετρόπουλος, καταλογίζοντας στον κ. Βρούτση «λαθροχειρία», αφού αν και – όπως παραδέχτηκε – η τροπολογία προβλέπει τη δυνατότητα εργασίας τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, οι ώρες συνολικής εργασίας κι όλες οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

«Δεν προκύπτει εργασία επί 24 ωρών 7 ημέρες την εβδομάδα. Απλή λογική έχει η διάταξη. Μην επιχειρείτε να δημιουργήσετε ομίχλη για να κρύψετε το ατόπημα κατ’ εσάς του κ. Μητσοτάκη» ανέφερε ο κ Πετρόπουλος.

Σύγκρουση Μανιού – Γεωργιάδη

Άγρια κόντρα νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός χαρακτήρισε τον Άδωνι Γεωργιάδη υμνητή της χούντας, απαντώντας στην κριτική του αντιπροέδρου της ΝΔ για υποκριτική ευαισθησία της κυβέρνησης απέναντι στους συνταξιούχους.

Με μήνυση απαντά ο Αδωνις Γεωργιάδης κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την ελπίδα να μην έρθει στη Βουλή να ζητήσει την μη άρση ασυλίας του. Η σύγκρουση επεκτάθηκε και στην τιμολόγηση των φαρμάκων επι υπουργίας του κ Γεωργιάδη, με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να απαντά ότι θα ζητήσει συγγνώμη αν βρεθεί κάποια δική του εντολή επί υπουργίας του που να χρεώνει ασφαλισμένο για νοσηλεία.

 

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα