back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: «Με ανάπτυξη 4% μόνιμος μηχανισμός στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων»

Διαβάστε επίσης

Την πρόθεση της ΝΔ να εγγυηθεί, όπως είπε, από την επόμενη χρονιά έναν μόνιμο μηχανισμό στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων, ο οποίος θα στηρίζεται στην επίτευξη ρυθμού ανάπτυξης 4%, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Star.

Υπογράμμισε πάντως ότι τα χρήματα δεν θα δίνονται ανάλογα με τον εκλογικό κύκλο και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “επιχειρεί πολιτικά να “εξαγοράσει” κάποιες ψήφους δίνοντας ένα επίδομα που είναι απαραίτητο.
Ο πρόεδρος της ΝΔ πήρε εξάλλου ξεκάθαρη απόσταση από την δήλωση του γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη περί νοθείας, λέγοντας ότι “δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα”.
Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε για το εκλογικό αποτέλεσμα ότι “όσο πιο ισχυροί είμαστε τόσο πιο γρήγορα θα δρομολογηθούν οι πολιτικές εξελίξεις”.

Η 13η σύνταξη

Αναφερόμενος στην χορήγηση της “13ης σύνταξης”, το χαρακτήρισε “επίδομα”, τόνισε ότι η ΝΔ κατήγγειλε τον χρόνο που χορηγήθηκε και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ” επιχείρησε να “εξαγοράσει” κάποιους ψήφους δίνοντας ένα επίδομα που είναι απαραίτητο”.
Σε ερώτηση εάν η ΝΔ θα το διατηρήσει, υπογράμμισε ότι “η οικονομική μας πολιτική μπορεί να εγγυηθεί ότι με ρυθμούς ανάπτυξης 4% μπορεί να έχουμε μόνιμο μηχανισμό στήριξης”, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι τα χρήματα νδεν θα δίνονται ανάλογα με τον εκλογικό κύκλο.
Ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι δεν λέει τίποτα για νέες θέσεις απασχόλησης, για επενδύσεις και για το πώς θα δημιουργήσουμε νέο πλούτο, ενώ απαντώντας στο κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η ΝΔ δεν είναι ούτε με τους πολλούς, ούτε με τους λίγους, “είμαστε με όλους”, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε εξάλλου ότι του έκανε εντύπωση η αναφορά του κ. Τσίπρα στον Άρη Βελουχιώτη και διερωτήθηκε “τι εξυπηρετεί, 75 χρόνια μετά, να ξανανοίξουμε συζήτηση για τον εμφύλιο;”.

Προσωπικές επιθέσεις
Καταλόγισε έξαλλου στον κ. Τσίπρα ότι επιδίδεται σε “προσωπικές επιθέσεις”, ενώ έκανε λόγο για “πρωτοφανή προσπάθεια για μαύρη προπαγάνδα, που ξεκίνησε με τα περί “7ήμερης εργασίας” και υποστήριξε ότι “η μονταζιέρα βάζει στο στόμα μου λόγια που δεν έχω πει”.
Αναφέρθηκε επίσης στις δεσμεύσεις του για μείωση φορολογίας λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη αυτά που σε υπερθετικό βαθμό της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ”. Υπογράμμισε επίσης ότι στόχος του είναι σε 18 μήνες να μπορέσει η χώρα να δανείζεται με το ίδιο κόστος που δανείζεται η Κύπρος και η Πορτογαλία.
Ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να καθορίσει πήχη για την “καθαρή νίκη” που επιδιώκει, υπενθύμισε πάντως ότι ο κ. Τσίπρας ζήτησε εκλογές κερδίζοντας με 3,5 μονάδες. Ζήτησε να υπάρξει στις 26 Μαίου ψήφος για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή και τόνισε ότι μόνο η ΝΔ μπορεί να γίνει φορέας μεγάλης αλλαγής.
Αναφέρθηκε εκ νέου στην προτεραιότητα που θα δώσει η ΝΔ στο θέμα της ασφάλειας και μεταξύ άλλων προανήγγειλε 1500 προσλήψεις αποκλειστικά για την ομάδα Δίας και δύο διακρατικές συμφωνίες για να αποκτήσει καινούργια περιπολικά.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα