back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Η νέα διαδικασία χορήγησης ασύλου, η δημιουργία νέων κέντρων φιλοξενίας, η αποσυμφόρηση των νησιών και η αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων, στο επίκεντρο του υπουργικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό, στη σκιά της χθεσινής τραγωδίας από τη φωτιά στον καταυλισμό της Μόριας με τους δύο νεκρούς και τα εκτεταμένα επεισόδια που ακολούθησαν.

…Στην Άγκυρα μεταβαίνει την προσεχή Τετάρτη ο αν. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, με τον οποίον θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό/προσφυγικό και η πορεία εφαρμογής της συμφωνίας με την ΕΕ.

…Στο μεταξύ, ηρεμία επικρατεί σήμερα στον καταυλισμό της Μόριας. Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, ανέφερε στον Αθήνα 984 ότι χθες οι πρόσφυγες βοηθούσαν αρχικά την πυροσβεστική στην κατάσβεση και ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν μόλις εντοπίστηκε ένα απανθρακωμένο πτώμα. “Αν δεν βρεθεί λύση με τον υπερπληθυσμό θα υπάρξουν αντίστοιχα επεισόδια και στο μέλλον”, υπογράμμισε ο κ. Μουτζούρης.

Ολιγοήμερη παράταση για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς η σχετική προθεσμία λήγει σήμερα. Η τελική απόφαση θα ληφθεί έπειτα από σημερινή διαβούλευση με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών που ωστόσο εκφράζουν αντιρρήσεις.

“H ΕΚΤ δεν είχε ποτέ ένα σχέδιο B, με την Ελλάδα εκτός του ευρώ” τονίζει ο απερχόμενος Πρόεδρός της Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξή του στους Financial Times, μία ημέρα πριν από την επίσκεψή του στη χώρα μας. Στέλνει επίσης το μήνυμα ότι η Ευρωζώνη θα παραμείνει ένα “εύθραυστο οικοδόμημα” χωρίς μία σημαντική δημοσιονομική πολιτική για το σύνολό της.

Με λεωφορεία εξυπηρετούνται έως αυτή την ώρα οι επιβάτες του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στο τμήμα από Ειρήνη μέχρι Κηφισιά, λόγω πτώσης δέντρου χθες το βράδυ σε βαγόνι, το οποίο στη συνέχεια εκτροχιάστηκε. Αργά το απόγευμα η αποκατάσταση των δρομολογίων, σύμφωνα με τον ΗΣΑΠ.

Τελευταία ημέρα σήμερα για την καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ και της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος.  Λήγει σήμερα και η προθεσμία υποβολής αίτησης για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Αύριο θα καταβληθούν τα χρηματικά βοηθήματα των 1000 και των 700 ευρώ, στις πολύτεκνες και τρίτεκνες αγρότισσες από τον Λογαριασμό Εργατικής Εστίας.

Πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ έλαβε ο σχεδιασμός προγράμματος του δήμου Αθηναίων που αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα και την υποστήριξη ηλικιωμένων. Το πρόγραμμα, όπως δήλωσε στον σταθμό μας ο δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για τη διεύθυνση Υγείας, Μανώλης Καλαμπόκας, θα υλοποιηθεί και μέσω των δημοτικών ιατρείων.

Στα Σκόπια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Θα συμμετάσχει σε ημερίδα που διοργανώνει το περιοδικό Economist, ενώ το απόγευμα θα έχει κατ’ ίδιαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα έπειτα από συμπλοκή που σημειώθηκε, λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, έξω από το σταθμό του μετρό στους Αμπελόκηπους. Ο άνδρας μαχαιρώθηκε και κατέληξε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΑΠΕ, αιτία της συμπλοκής ήταν οικονομικές διαφορές για ναρκωτικά. Έχουν προσαχθεί τρία άτομα.

Επέστρεψε ο δακτύλιος στους δρόμους της Αθήνας. Με πρόστιμο 100 ευρώ θα τιμωρούνται οι παραβάτες. Οι ειδικές άδειες κυκλοφορίας στον μικρό δακτύλιο, που είχαν χορηγηθεί έως και το 2019, παύουν να ισχύουν.

Τη διαχείριση της έκτασης “Κονίστρα” στα Άνω Πετράλωνα, θα αποφασίσει το σημερινό δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, προκειμένου η περιοχή των 8 στρεμμάτων να συνεχίσει να λειτουργεί ως Πάρκο για τους κατοίκους. Έως σήμερα τη διαχείριση έχει το σωματείο “Εθνικό Συμβούλιο Ελληνίδων”, ενώ εκκρεμεί σε ότι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς απόφαση του ΣτΕ.

Διεθνή

Περισσότεροι από 100 νεκροί και σοβαρά προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, τα σχολεία, τα νοσοκομεία και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στις πολιτείες Ούταρ Πραντές και Μπιχάρ, στην Ινδία.

Πολιτισμός

Εγκαινιάζεται απόψε στις 8:00 στο Μουσείο Μπενάκη η έκθεση “Το τοπίο της Σαντορίνης στην ελληνική ζωγραφική του 20ου αιώνα”. Γενική είσοδος 6 ευρώ.

Καιρός

Ηλιοφάνεια σήμερα στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 31 βαθμοί Κελσίου – 28 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα