back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ντοματοκεφτέδες στον φούρνο

Διαβάστε επίσης

Μια επίσης γρήγορη και νόστιμη πρόταση, για να ξεφεύγουμε και λίγο από τα τετριμμένα, είναι οι ντοματοκεφτέδες, αλλά όχι στο τηγάνι, στον φούρνο, στεγνά και υγιεινά.

Θα χρειαστούμε πέντε έξη ντομάτες ώριμες, λίγο ξερό κρεμμύδι, μαϊδανό, αλατοπίπερο, δυόσμο, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και λίγο καλαμποκάλευρο, λίγο ξερό βασιλικό, πολύ λίγο λάδι και λίγη τριμμένη φέτα.

Την ποσότητα στο αλεύρι την κανονίζετε εσείς, για να μας βγει η ζύμη ελαφρά σφικτή.

Βάζουμε μέσα σε μια λεκάνη όλα τα υλικά μας, αφού έχουμε περάσει τις ντομάτες από το μούλτι, αλλά όχι να γίνουν πολτός, να κρατάνε λίγο και τα ανακατεύουμε για να έχουμε όπως είπαμε, μία ζύμη, ελαφρά σφικτή.

Αφού τα ζυμώσουμε καλά, βάζουμε την ζύμη μέσα στο ψυγείο για να σφίξει, μισή ώρα περίπου.

Εν τω μεταξύ ανάβουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω, να προθερμανθεί.

Βάζουμε στο ταψάκι μας λαδόκολλα ελαφρά αλειμμένη με λάδι και αφού πλάσουμε τους ντοματοκεφτέδες μας με λαδωμένα χέρια για να μην κολλάει η ζύμη, τους βάζουμε με την σειρά στο ταψάκι μας και αμέσως στον φούρνο.

Χρειάζονται περίπου μισή ώρα για να ψηθούν, θα το δείτε, είναι ανάλογα με την δύναμη του φούρνου σας, μόλις ροδίσουν, είναι έτοιμοι.

Οι ντοματοκεφτέδες καλό είναι να τρώγονται ζεστοί, συνοδεύοντάς τους δε με μια ωραία σαλάτα ωμή, ή μπρόκολο βραστό, έχουμε ένα ωραίο και ελαφρύ γεύμα…
Και κρύοι ομως είναι ωραιότατοι για ουζάκι ή ρακή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα