back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18.00

Διαβάστε επίσης

Μια νέα γαλλογερμανική πρωτοβουλία αναμένεται να παρουσιάσουν σε λίγη ώρα Μέρκελ – Μακρόν μετά το πέρας των συνομιλιών τους που ξεκίνησαν στις 4 και μισή ώρα Ελλάδας. Σύμφωνα με το Bloomberg τους δύο ηγέτες απασχολεί η μορφή που θα λάβει το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του οποίου οι “27” θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Την ενίσχυση της απασχόλησης (μέσω και του προγράμματος Sure), τη δεύτερη φάση της «επιστρεπτέας προκαταβολής» («ίσως και με μεγαλύτερο ποσό» όπως είπε), καθώς και τις πρωτοβουλίες περιορισμένου χρονικού διαστήματος για κλάδους που πλήττονται ιδιαίτερα ή θα πληγούν έως και τον Οκτώβριο, περιέγραψε ο Χρήστος Σταικουρας, μιλώντας στο «Open», για την επανεκκίνηση της Οικονομίας.

Μόνο για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές θα ισχύσει η παράταση της ρύθμισης για τη μείωση των ενοικίων ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Έως αύριο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέσω της πλατφόρμας «myBusinessSupport» για επιχειρήσεις που ανήκουν στους δικαιούχους της «επιστρεπτέας προκαταβολής».

Την παρουσίαση, εντός των επόμενων ημερών, συνεκτικού σχεδίου για τον τουρισμό που θα περιλαμβάνει και τα θέματα εργασίας, φορολογίας και ρευστότητας προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Το βάρος της κυβέρνησης πέφτει στην επανεκκίνηση της οικονομίας υπογράμμισε. Με επιτυχία όσον αφορά το υγειονομικό σκέλος στέφθηκαν οι πρώτες δύο εβδομάδες σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στους 165 οι νεκροί στην χώρα μας από Covid – Τελευταίο θύμα, μια γυναίκα 66 ετών που κατέληξε στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Έκκληση από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για τις τεράστιες ελλείψεις σε αίμα.

Την επανέναρξη της Super league αποφάσισε ομόφωνα το ΔΣ, στην τηλεδιάσκεψη. Τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στο διήμερο 6-7 Ιουνίου και οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα να κάνουν πέντε αλλαγές στη διάρκεια ενός αγώνα.

Στις 29 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν όλα τα γυμναστήρια της χώρας όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, με δηλώσεις σε μέσα ενημέρωσης.

Την ομαλή λειτουργία και την καθολική ανταπόκριση στο νέο πλαίσιο μέτρων που είναι αναγκαία για την προστασία από τον COVID στα εμπορικά κέντρα διαπίστωσαν κατά την αυτοψία τους σε εμπορικό ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός, κ. Νίκος Παπαθανάσης. Αναλυτικά οι επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984. gr

«Είναι σημαντικό ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη χρονιά όσο καλύτερα μπορούμε και μετά βέβαια να πάμε και στις Πανελλήνιες, στα χρονοδιαγράμματα τα οποία έχουμε προσδιορίσει», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του- μαζί με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας – στο 7ο Γυμνάσιο Αθηνών στο Παγκράτι.

Με νέες και νέους θα συνομιλήσει στις 8 και μισή το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζοντας το πρώτο live event της πλατφόρμας iSYRIZA.

Στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ η Ελλάδα, με εικόνες από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης που άνοιξε και πάλι για να υποδεχθεί κοινό και τουρίστες. Το χώρο επισκέφθηκε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπουλου με αφορμή το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων.

«Μπορούμε μέσω των ηλεκτρονικών μέσων να έχουμε πρόσβαση σε δεδομένα και αντικείμενα, ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, με τις νέες τεχνολογίες και παράλληλα με τον παραδοσιακό τρόπο μπορούμε να επικοινωνούμε, να αλληλεπιδρούμε στα τεκμήρια του παρελθόντος» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη της στον Ιερό Βράχο.

Ένα πολύ μεγάλο έργο που αλλάζει όψη στις γειτονιές της Αθήνας και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, βάζει μπροστά πολύ σύντομα ο Δήμος Αθηναίων. Πρόκειται για την συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση εκατοντάδων χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων πεζοδρομίων, που θα συμβάλει αποφασιστικά στην ολιστική βελτίωση των υποδομών της πόλης μας, συνολικού κόστους 24 εκατομμυρίων ευρώ.

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών, ο πολυβραβευμένος Γάλλος ηθοποιός Μισέλ Πικολί, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του. Ήταν ένας από τους πιο γνωστούς Γάλλους ηθοποιούς του 20ού αιώνα. Πρωταγωνίστησε σε ταινίες κορυφαίων σκηνοθετών όπως του ο Λουί Μπου νιουέλ, του Κώστα Γαβρά, του Άλφρεντ Χίτσκοκ και του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Είχε τιμηθεί με το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο φεστιβάλ των Καννών και την Αργυρή Άρκτο καλύτερου ηθοποιού στο Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Και ο καιρός,

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα – Θερμοκρασία από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου. 33 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα