back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πειραιάς: Διευρυμένη πρόσβαση ευπαθών ομάδων σε δημοτικές υπηρεσίες

Διαβάστε επίσης

Σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά επεκτείνεται το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας με παράλληλη λειτουργία του κατά τις απογευματινές ώρες, στοχεύοντας στην καλύτερη διευκόλυνση και διεύρυνση της πρόσβασης των ευπαθών ομάδων σε υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας.

Σημειώνεται ότι το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας Πειραιά είναι μια νέα δομή που λειτουργεί από 1η Μαρτίου 2018 στον γυάλινο Πύργο και παρέχει υποστήριξη στους κατοίκους του Δήμου μέσα από την παροχή ενός συνολικού πλέγματος υπηρεσιών με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων.

Περιλαμβάνει επίσης δράσεις για την προώθηση της απασχόλησης, της προσωπικής και κοινωνικής ευημερίας, της ανάπτυξης δράσεων κοινωνικής αρωγής και συμπαράστασης.

Το πρόγραμμα αφορά παροχή υπηρεσιών επιτόπου υποστήριξης, ραντεβού στην οικία του ωφελούμενου ή σε χώρο που θα εξασφαλιστεί και θα διαμορφωθεί σε κάθε Δημοτική Κοινότητα, καθώς και συνεχή παρακολούθηση και εξυπηρέτηση από ένα δίκτυο κινητών μονάδων με οχήματα κατάλληλα διαμορφωμένα.

Η δράση απευθύνεται σε άτομα καιοικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, σε ωφελούμενους του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», καθώς και σε μετανάστες, ΑΜΕΑ κ.ά. και γενικότερα ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Οι υπηρεσίες θα σχεδιάζονται από την αρμόδια Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Πειραιά και αφορούν:

– Συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα κοινωνικής ενδυνάμωσης,

– Κοινωνικοποίηση

– Πρόληψη ή αντιμετώπιση προβλημάτων ενδοοικογενειακής βίας ή οικογενειακών δυσαρμονιών

– Ζητήματα νομικού χαρακτήρα και νομικής υποστήριξης

– Διάγνωση αναπτυξιακών δυσαρμονιών,καθώς και μαθησιακής στήριξης παιδιών και εφήβων

– Συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για τη διοργάνωση τοπικών εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο.

Μέγιστος προϋπολογισμός ορίστηκε 3 εκατομμύρια ευρώ και διάρκεια υλοποίησης της δράσης τα 3 έτη.

«Η επέκταση του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας είναι μια ενέργεια κοινωνικού χαρακτήρα που έρχεται να ενισχύσει τις υπάρχουσες δράσεις του Δήμου Πειραιά για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης»διευκρίνησε ο Δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης.

«Μετά τη δημιουργία του Διευρυμένου Κέντρου το 2018, το οποίο προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες, επιλέξαμε να ενισχυθεί περαιτέρω αυτή η παροχή στις 5 Δημοτικές Κοινότητες, προκειμένου να υποστηρίζονται άμεσα όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας.

Επιθυμία μας είναι μέσα από αυτές τις δράσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών υπηρεσιών να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ως Δημοτική Αρχή καταβάλλουμε όλο τον χρόνο προσπάθειες υλοποιώντας πρωτοβουλίες και δράσεις είτε μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου είτε μέσω της ΚΟ.Δ.Ε.Π., προκειμένου να είμαστε κοντά στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Πειραιά. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε τα επόμενα χρόνια».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Χρήστος Αγραπίδης, σε δήλωσή του ανέφερε πως η επέκταση του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας έχει στόχο την ενίσχυση των κοινωνικών δράσεων που προσφέρει ο Δήμος Πειραιά, προσθέτοντας: «Με αυτή την ενέργεια θα διευρυνθούν οι υπηρεσίες που παρέχουμε στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης μας και στις 5 Δημοτικές Κοινότητες, προκειμένου οισυμπολίτες μας να έχουν άμεση πρόσβαση και εξυπηρέτηση. Στόχος να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι, ότι ο Δήμος Πειραιά φροντίζει όσο μπορεί γι΄ αυτούς και είναι στο πλευρό τους».

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα