back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καλύτερη η κατάσταση στις πυρκαγιές σε Αγία Τριάδα Μεγάρων, Μαρκόπουλο και Μυτιλήνη

Διαβάστε επίσης

Υπό μερικό έλεγχο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, τέθηκε η πυρκαγιά στον οικισμό της Αγίας Τριάδας στα Μέγαρα, καθώς και στα Κοσμηρά Ιωαννίνων.

Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση πίσω από το γήπεδο Μαρκοπούλου στην Αττική. Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Μησέλια στην Μυτιλήνη.

Κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα

Για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς αύριο, στις περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας, συγκριμένα στην Εύβοια, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Το χρονικό

Το μεσημέρι της Κυριακής εκδηλώθηκε στα Μέγαρα φωτιά σε χορτολιβαδική περιοχή πολύ κοντά στον οικισμό της Αγίας Τριάδας, αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει αυτή την ώρα κίνδυνος για κατοικίες. Σημειώνεται, ότι στην περιοχή μετέβη ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για τον συντονισμό των δυνάμεων που επιχειρούν.

Ειδικότερα, στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 51 πυροσβέστες με 19 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, στο Μαρκόπουλο, όπου η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση πίσω από το γήπεδο της περιοχής επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα, το μηχανοκίνητο τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων και 3 ελικόπτερα.

Στην Μυτιλήνη

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή Νησέλια Παμφύλων, περίπου 15 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκτιμάται ότι έχουν καεί περί τα 20 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και ελαιώνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα