back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αμπελόκηποι: Κατεδάφιση επικίνδυνου εγκαταλελειμένου κτιρίου από το Δήμο Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησαν νωρίς το πρωί και ολοκληρώθηκαν πριν από το μεσημέρι, οι εργασίες κατεδάφισης εγκαταλελειμένου κτιρίου, στη συμβολή των οδών Μυλοποτάμου και Στρατηγού Δαβάκη στους Αμπελόκηπους.

Το κτίριο είναι εγκαταλελειμένο εδώ και 25 χρόνια, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Μπρούλια, περιήλθε στην κυριότητα του δήμου πριν από δύο χρόνια. Ο κ. Μπρούλιας εξέφρασε την ελπίδα, η συνολική διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί εντός του προσεχούς τριμήνου.

Παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Μπρούλια η κατεδάφιση επικίνδυνου κτιρίου, στους Αμπελόκηπους

«Έως το τέλος της εβδομάδας ευελπιστούμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός στο συγκεκριμένο σημείο, έτσι ώστε την προσεχή εβδομάδα να προχωρήσουμε στην κατεδάφιση δεύτερου κτιρίου, στα Πετράλωνα, στη συμβολή των οδών Ηούς και Δαιδαλιδών. Δεν είναι εύκολο, αυτό το μήνα, λόγω αδειών, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κέντρου Πόλης Ανδρέας Βαρελάς.

«Το συγκεκριμένο κτίριο αποτελούσε εστία μόλυνσης. Έμεναν άστεγοι, ακόμη και παιδιά. Μέσα έχει πεθάνει άνθρωπος από το ψύχος. Αποτελούσε και χώρο διακίνησης ναρκωτικών», δήλωσε κάτοικος της περιοχής. Όπως είπε, δεν ήταν λίγες οι φορές που κινδύνεψαν περαστικοί από μπάζα που έπεφταν δίπλα τους.

Κατεδάφιση επικίνδυνου κτιρίου στους Αμπελόκηπους

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα μπάζα θα μαζευτούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Μετά την κατεδάφιση ο χώρος θα αποδοθεί -ένα τμήμα του- ως χώρος πρασίνου που θα συνδέεται με παρακείμενο πάρκο και ο υπόλοιπος θα γίνει πεζόδρομος.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα