back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λουτράκι:Εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους μοναστήρι και γηροκομείο, λόγω της πυρκαγιάς

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη από το απόγευμα κοντά στο Λουτράκι, αναγκάζοντας τις Αρχές να διατάξουν εκκενώσεις για προληπτικούς λόγους, ενώ δεύτερη πυρκαγιά μαίνεται στις Κεχριές.

Οι φλόγες καίνε αγροτικές εκτάσεις βόρεια του Λουτρακίου, πάνω από τα νεκροταφεία της περιοχής. Μολονότι η φωτιά δεν κατευθύνεται προς την πόλη οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν προκαλούν ταχεία επέκταση της πυρκαγιάς και πυκνό καπνό.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε η του Οσίου Παταπίου και ο οίκος ευγηρίας του Προφήτη Ηλία, που βρίσκεται στην περιφερειακή οδό του Λουτρακίου. Απομακρύνθηκαν περίπου 50 άτομα. Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες από την Πυροσβεστική για δύο μονές όμως τελικά αποδείχτηκε μπέρδεμα καθώς το γηροκομείο σχετίζεται με το μοναστήρι.

Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Στο σημείο επιχειρούν 108 πυροσβέστες με 23 οχήματα, περιλαμβανομένων οκτώ πεζοπόρων τμημάτων, όμως οι δύσβατοι λόφοι και η απουσία δρόμων δυσκολεύουν την κατάσβεση. Συνδράμουν επίσης δύο υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην περιοχή βρίσκεται ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ επιχειρούν συνολικά 108 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος επιχειρούσαν νωρίτερα 4 καναντέρ, 2 PZL, 7 ελικόπτερα (το ένα ως συντονιστικό). Συνδρομή παρέχουν ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού και 4 υδροφόρες της Περιφέρειας και του ΟΤΑ.

Φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας

Ξεχωριστή φωτιά ξέσπασε γύρω στις 17:00 το απόγευμα και στις Κεχριές Κορινθίας, σε αγροτική έκταση, όμως δεν απειλεί σπίτια και η εικόνα της είναι πλέον καλύτερη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στο σημείο επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 22 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, τέσσερα ελικόπτερα, δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ και δύο αεροπλάνα ψεκασμών τύπου Πεζετέλ.

Στην Κορινθία έχει μεταβεί ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην περιοχή της Καβησού, στις Φέρες Έβρου

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην περιοχή της Καβησού, στις Φέρες Έβρου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες, 10 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 18 ατόμων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα