back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επικίνδυνη “μόδα” – Έφηβοι σκαρφαλώνουν στο τράμ

Διαβάστε επίσης

Μία νέα επικίνδυνη «μόδα» φαίνεται πως έχει έρθει στις συνοικίες της πρωτεύουσας, με τους νέους να σκαρφαλώνουν στα τραμ ενώ είναι σε κίνηση, είτε για να «αποθανατίσουν» την στιγμή και να προβάλουν το κατόρθωμα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε απλά για να «περάσουν» την ώρα τους.

Μάλιστα, οι πιτσιρικάδες φωτογραφίζονται ή τραβούν βίντεο με τα κινητά τους και αναρτούν μετά τα… κατορθώματά τους στα social media.

Τη συνδρομή της αστυνομίας και της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ ζητούν οι υπεύθυνοι του τραμ προκειμένου να μπει τέλος σε αυτή την επικίνδυνη τρέλα, πριν συμβεί το κακό.

“Ως εργαζόμενοι κάνουμε έκκληση προς τα ανήλικα αυτά άτομα και στις οικογένειες τους να μην κάνουν αυτό το παιχνίδι, γιατί από ένα απλό παιχνίδι μπορεί να έρθει ένα σοβαρό δυστύχημα”, είπε ο πρόεδρος εργαζομένων τραμ, κ. Ηλίας Μανιατάκης, προσθέτοντας ότι οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει άμεσα να δώσουν λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Τα περισσότερα περιστατικά καταγράφονται κυρίως σε Νέα Σμύρνη και Νέο Κόσμο, με τους έφηβους να σκαρφαλώνουν στο τελευταίο βαγόνι, όπου δεν τους βλέπει ο οδηγός, και να κάνουν τη… βόλτα τους.

Αυτόπτες μάρτυρες μας είπαν ότι το φαινόμενο αυτό παρατηρείται κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες και το βράδυ, δηλαδή τις ώρες που δεν υπάρχουν ελεγκτές.

«Πριν από δυο μέρες μπροστά στα μάτια μου είδα δυο παιδιά ηλικίας 16-18 ετών να κρέμονται στην πίσω πλευρά του τραμ και να τραβάνε βίντεο με το κινητό τους. Αυτό που κάνουν είναι πολύ επικίνδυνο για την σωματική τους ακεραιότητα. Το περιστατικό συνέβη επι της Ελευθερίου Βενιζέλου, στη Νέα Σμύρνη», δήλωσε στον 9.84 ένα παιδί που έζησε την στιγμή.

«Αυτό το φαινόμενο ξεκίνησε από το Καλοκαίρι και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Κυρίως μιλάμε για άτομα μεταξύ 15-18 ετών. Είναι πολύ επικίνδυνο αυτό που κάνουν και πρέπει άμεσα να σταματήσει «, είπε ένας μαθητής από το Νέο Κόσμο που έχει κατ επανάληψη δει παιδιά να κρέμονται στην πίσω πλευρά του τραμ.

Κώστας Κορέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα