back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Χάος στους δρόμους από την κακοκαιρία

Διαβάστε επίσης

Έντονη βροχόπτωση νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αθήνα με την ΕΜΥ να εκδίδει ανακοίνωση στο Twitter στην οποία αναφέρει ότι στην Αττική οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως  προσεκτικοί μέχρι τις πέντε το απόγευμα.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι η κακοκαιρία, που ξεκίνησε από τη δυτική Ελλάδα, χτύπησε την Αττική και συγκεκριμένα την Ελευσίνα, την Παλλήνη, τα Σπάτα, το Χαϊδάρι, τον Κορυδαλλό, τα Βριλήσσια, το Μαρούσι και την Κηφισιά.

Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων στην Αθήνα, η πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για 16 απεγκλωβισμούς και 5 απαντλήσεις υδάτων.

Χάος στους δρόμους

Ειδικότερα, «στο κόκκινο» βρίσκεται η Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα ανόδου από τη γέφυρα Κολοκυνθούς μέχρι και την Πειραιώς αλλά και στο κέντρο της Αθήνας.

Μποτιλιάρισμα παρατηρείται επίσης στην άνοδο της Πειραιώς στο ύψος της Χαμοστέρνας, στη Θηβών στη συμβολή με την Ιερά Οδό, στην Κηφισίας από τη συμβολή με την Κατεχάκη μέχρι και το Ψυχικό και στη Μεσογείων στο ύψος της Αγίας Παρασκευής.

Πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση

Χωρίς ρεύμα έμειναν και αρκετοί σηματοδότες σε διάφορους δρόμους της πόλης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Ραγδαία αλλαγή του καιρού

Η ΕΜΥ με ανάρτησή της στο Twitter αναφέρει ότι αυτή την ώρα έχει έντονες μπόρες στην Ανατολική και Δυτική Αττική.

Έκτακτο δελτίο καιρού

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με κατά τόπους μεγάλα ύψη, αναμένονται από το μεσημέρι της Πέμπτης έως και τις πρώτες ώρες της Παρασκευής στην Αττική, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αύριο Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με ένταση 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα