back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι πόλεις της Καινοτομίας- Στην κορυφή η Ν.Υόρκη, χαμηλά η Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Πρώτη στον κατάλογο με τις πλέον καινοτόμες πόλεις στον κόσμο, κατετάγη η Νέα Υόρκη, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον περυσινό νικητή, το Τόκιο.

Tο Λονδίνο καταλαμβάνει την τρίτη θέση στον Δείκτη των Καινοτόμων Πόλεων, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του παρόχου εμπορικών δεδομένων 2thinknow, που δημοσιεύει την ετήσια κατάταξη 500 πόλεων.

Στην πρώτη δεκάδα εντάσσονται επίσης, εκτός από τη Νέα Υόρκη, τρεις πόλεις των ΗΠΑ: Λος Άντζελες, το Σικάγο και η Βοστόνη.

Το Σικάγο εισήλθε στην πρώτη πεντάδα για πρώτη φορά, αφότου ξεκίνησε η έρευνα αυτή το 2007, λόγω του ολοένα και μεγαλύτερου αριθμού νεοφυών επιχειρήσεων και πανεπιστημίων υψηλών επιδόσεων.

Σημαντική υποχώρηση κατά έξι θέσεις στη σχετική κατάταξη σημείωσε το Σαν Φρανσίσκο όπου εδρεύουν οι τεχνολογικοί κολοσσοί της Σίλικον Βάλεϊ όπως η Apple, το Facebook και η Google, καταλαμβάνοντας την ένατη θέση, λόγω κυρίως των τεχνολογικών διενέξεων, του θέματος των αστέγων και ζητημάτων παραβίασης της ιδιωτικότητας, επισημαίνουν οι συντάκτες της κατάταξης.

Στην κατάταξη εξετάζονται περισσότεροι από 100 δείκτες όπως οι μεταφορές, οι υποδομές, η ιδιωτικότητα των πολιτών, η πράσινη αρχιτεκτονική, οι τιμές των ακινήτων, οι χώροι γραφείου νεοφυών επιχειρήσεων και οι χρήστες του ίντερνετ. Πόλεις της Κίνας κατέγραψαν κέρδη, μεταξύ αυτών το Πεκίνο και η Σανγκάη, σε μια ένδειξη της ανοδικής παγκόσμιας ισχύος τους.

Ο δείκτης έχει σχεδιαστεί για να καταμετρήσει τις συνθήκες καινοτομίας και συχνά προβλέπει τις ανερχόμενες πόλεις πριν από άλλες κατατάξεις

Το Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο είναι οι τρεις μοναδικές ευρωπαϊκές πόλεις που βρίσκονται στην πρώτη 20αδα, λιγότερες σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ η Αθήνα βρίσκεται στην 78η θέση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα