back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ακτιβιστές της Greenpeace έκλεισαν την είσοδο των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο

Διαβάστε επίσης

Ακτιβιστές της Greenpeace εμποδίζουν την είσοδο οχημάτων στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο, έχοντας προσδεθεί με αλυσίδες στην κύρια πύλη και αναρτώντας πανό με κεντρικό μήνυμα «ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ = ΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ».

Οι ακτιβιστές απαιτούν από τα ΕΛΠΕ να ακυρώσουν τα σχέδια για εξορύξεις υδρογονανθράκων και να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της Συμφωνίας των Παρισίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Greenpeace αναφέρει:

«Ώρα να μας ακούσουν: αυτή τη στιγμή, ακτιβιστές μας βρίσκονται έξω από τις εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο. Σε μία ειρηνική, δυναμική δράση, έχουν προσδεθεί στην κύρια πύλη και εμποδίζουν την είσοδο οχημάτων στην εταιρεία.

Δεν έχουμε χρόνο. Βρισκόμαστε σε κλιματική κρίση και πρέπει να δράσουμε άμεσα. Οι εξορύξεις υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου που σχεδιάζουν τα ΕΛΠΕ στη χώρα συντελούν στην κλιματική κρίση και απειλούν το δικαίωμά μας σε ένα υγιές, καθαρό περιβάλλον και στην ίδια μας τη ζωή.

Ζητάμε από τα ΕΛΠΕ να γίνουν μέρος της λύσης: να αποσυρθούν άμεσα από όλες τις σχεδιαζόμενες εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και να ανακοινώσουν πλάνο για την ευθυγράμμιση του επιχειρηματικού τους μοντέλου με τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα και τις υποδείξεις της επιστήμης για συγκράτηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από τον 1,5°C. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου για να το καταφέρουμε».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα