back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τα παιδιά μαθαίνουν Αστρονομία στο Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Διαβάστε επίσης

Για τα ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα που εισαγάγουν τα παιδιά στο χώρο της αστρονομίας μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στη Δομίνα Διαμαντοπούλου, ο αστρονόμος στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Βαγγέλης Κολοκοτρώνης.

Οπως ανέφερε ο κ. Κολοκοτρώνης «έχουμε τρία προγράμματα. Το πρώτο απευθύνεται σε παιδάκια που πηγαίνουν νήπιο -προνήπιο, δηλαδή τριών με τεσσάρων ετών. Λέγεται “Διαστημικό κουκλοθέατρο” και εισάγει τα παιδιά με ένα πολύ ευφάνταστο τρόπο, μέσω κουκλοθέατρου, στο χώρο της αστρονομίας Σημαντική είναι η συμμετοχή των παιδιών. Το δεύτερο πρόγραμμα πρόσθεσε, ονομάζεται «Παιχνίδια αστρονομίας» και παρουσιάζει με όμορφο συμμετοχικό τρόπο, το ηλιακό σύστημα, τους πλανήτες, τον ήλιο. «Επίσης τους δείχνουμε το ιστορικό τηλεσκόπιο Newall, το οποίο είναι ένα εντυπωσιακό έκθεμα. Εισήγαγε τους Ελληνες αστρονόμους στην παρατηρησιακή αστροφυσική. Και τα δύο παιχνίδια πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, με ώρα προσέλευσης στις έντεκα το πρωί. Το πρώτο διαρκεί από τις τις έντεκα και μισή έως τη μια και μισή μετά το μεσημέρι. Το τρίτο πρόγραμμα είναι το “Ηλιακό σύστημα για δυνατούς λύτες” και αφορά παιδιά ηλικίας, από επτά έως εννέα ετών και πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή, από τις οκτώ έως τις δέκα το βράδυ. Η ώρα προσέλευσης είναι επτά και τέταρτο . Κάνουμε νυκτερινή παρατήρηση ,καιρού επιτρέποντος. Βλέπουμε πλανήτες, αστέρια ,ανάλογα με την εποχή του χρόνου», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στις ερωτήσεις που θέτουν τα παιδιά ο κ. Κολοκοτρώνης είπε «τα περισσότερα παιδιά ενδιαφέρονται για διαστημικά ταξίδια, για την εποίκηση στον Αρη, να μάθουν για τη μαύρη τρύπα. Στόχος μας είναι να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον στα παιδιά, ώστε να μάθουν να σκέφτονται και να συνεργάζονται. «Ολα αυτά συμβαίνουν στο Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σε ένα πολύ όμορφο χώρο που βρίσκεται στην παλαιά Πεντέλη, στη συμβολή των οδών Βασιλέως Παύλου και Ιωάννη Μεταξά».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα