back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Αθήνα με κορονοϊό

Διαβάστε επίσης

Η Αθήνα έρημη, η Αθήνα σε πανικό, η Αθήνα ελπιδοφόρα αλλά και ατίθαση, εξάλλου, πάντα ήταν των αντιθέσεων.

Η εικόνα της Αθήνας, αυτό το Σαββατοκύριακο, αποκαρδιωτική, μία πόλη φάντασμα. Ωστόσο η εικόνα των κλειστών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και των λιγοστών περιπατητών Αθηναίων, δημιουργούν την ελπίδα πως τα μέτρα λόγω κορονοϊού, θα πετύχουν το στόχο τους, τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Ερημιά και πρωτόγνωρες εικόνες

Καφετέρειες και εστιατόρια  έχουν απομακρύνει τις καρέκλες ή τις έχουν στοιβάξει την μία πάνω στην άλλη και στον εξωτερικό αλλά και στον εσωτερικό τους, χώρο. Όσοι βγήκαν μια βόλτα πίνουν στα παγκάκια της πόλης το take away καφεδάκι τους, κάποιοι κάνουν πικ νικ στα πάρκα και άλλοι βόλτα το σκύλο τους. Λιγοστοί και οι τουρίστες καθώς οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία έχουν αναστείλει την λειτουργία τους.

Το Κυριακάτικο Παζάρι των Ρακοσσυλεκτών στον Ελαιώνα δεν πραγματοποιήθηκε. Η περιοχή θύμιζε εμπόλεμη ζώνη. Κυκλοφορούσαν μόνο τα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής και λίγοι πρόσφυγες από το κοντινό καμπ.

Ακριβώς αντίθετη η εικόνα κάτω από την Ακρόπολη

Η πόλη ήταν ζωντανή.  Πολλοί Αθηναίοι έκαναν την Κυριακάτικη βόλτα τους, αδιαφορώντας για  το «Μείνειτε Σπίτι». Οικογένειες με τα παιδιά τους, ζευγάρια, παππούδες και γιαγιάδες απολάμβαναν τον Αττικό ήλιο, την θέα της Ακρόπολης, τους πλανόδιους μουσικούς και το take away καφεδάκι.  «Πως να κλείσεις τον Έλληνα μέσα; Πως να δεθεί η Μεσόγειος με σχοινιά;» αναρωτιέται χαριτολογώντας ένας πλανόδιος πωλητής. «Όπου νάναι θα μας απαγορεύσουν και την κυκλοφορία».

Αρκετός κόσμος και στα Σούπερ Μάρκετ, που λειτουργούν τις Κυριακές, με τους υπαλλήλους στα πρόθυρα του πανικού για την υγεία τους, να επιτρέπουν την είσοδο σε ορισμένο αριθμό πελατών ωστόσο οι ουρές στα ταμεία να υφίστανται.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα