back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κτηνωδία στην Παλλήνη – Δεκάδες αδέσποτα νεκρά από φόλες

Διαβάστε επίσης

«Συναγερμός» έχει σημάνει εδώ και λίγες μέρες στην τοπική κοινωνία της Παλλήνης μετά τα τελευταία κρούσματα από φόλες που είχαν ως συνέπεια τον θάνατο πολλών αδέσποτων ζώων. Τα περιστατικά συνέβησαν στην περιοχή  Λουτρό Παλλήνης, με τον δήμο να έχει βγάλει ήδη ανακοίνωση καταδίκης και να καλεί την τοπική κοινωνία να βοηθήσει στο έργο εντοπισμού των δραστών παρέχοντας οποιαδήποτε πληροφορία κρίνεται ως αξιόλογη είτε στην αστυνομία (100), είτε το γραφείο της αρμόδιας Αντιδημάρχου, (2106604725) είτε στο τοπικό φιλοζωικό σωματείο (‎6971703944) είτε στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης (210 6615900).

Ο Δήμος Παλλήνης, έχοντας την υποχρέωση της διαχείρισης αλλά και της προστασίας τους, ξεκαθαρίζει με κατηγορηματικό τρόπο, ότι οποιαδήποτε περίπτωση ενεργητικής ή και παθητικής κακοποίησης, πόσο μάλλον και δηλητηρίασης αδέσποτου ζώου, θα επιφέρει αμέσως τις αρμόζουσες νομικές συνέπειες στους υπεύθυνους.

Μάλιστα, φιλοζωικές οργανώσεις έχουν βγάλει και σχετικές αφίσες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προσφέρουν ακόμη και αμοιβή σε όσους προσφέρουν οποιαδήποτε χρήσιμη πληροφορία για τον εντοπισμό των δραστών.

Θάνατοι αδέσποτων σκύλων από φόλες

Το τελευταίο διάστημα διαπιστώθηκε ότι κάποιοι ασυνείδητοι στην περιοχή Λουτρό Παλλήνης δολοφονούν αδέσποτα ζώα τοποθετώντας δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες). Αυτές οι πράξεις πέρα από το ότι δείχνουν παντελή έλλειψη σεβασμού στην κοινωνία και προσβάλλουν τον πολιτισμό μας και τα ανθρώπινα συναισθήματα είναι και ποινικά κολάσιμες (άρθρο 16 του Νόμου 4039/2012) και τιμωρούνται με φυλάκιση έως 2 έτη και πρόστιμο 30.000 ευρώ ανά ζώο. Το αδίκημα αυτό δε ανήκει στην κατηγορία των αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.

Ο Δήμος εφιστά την προσοχή στους ιδιοκτήτες σκύλων

Ο Δήμος Παλλήνης μέσα από την ανακοίνωση του μου καλεί τους ιδιοκτήτες σκύλων να είναι πολύ προσεκτικοί κατά την διάρκεια του περιπάτου, δεδομένου ότι πλέον τα δηλητήρια δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά.

«Ο Δήμος μας δεν αρκείται στα μηνύματα ευαισθητοποίησης όσο αφορά την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων με τα ζώα τα οποία έχουν το ίδιο δικαίωμα διαβίωσης στο κοινό μας περιβάλλον, και καλεί τους πολίτες σε συνεργασία, ώστε να παταχθεί και να εξαλειφθεί κάθε βίαιη πράξη σε βάρος τους. Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι, όποιος ασυνείδητος συλληφθεί να διαπράττει ένα τέτοιο έγκλημα (το οποίο μπορεί να έχει συνέπειες απέναντι και σε οποιοδήποτε έμβιο πλάσμα), ο Δήμος χωρίς κανένα δισταγμό, θα είναι αμείλικτος απέναντί του και θα υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του δήμου.

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα