back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μια αγνώριστη Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας είναι χαμηλή, ωστόσο από τις 11 το πρωί και μετά η εικόνα αυτή αλλάζει.

Ξεκινώντας την βόλτα μας από την οδό Αθηνάς, διαπιστώσαμε ότι από τις 11 το πρωί και μετά υπάρχουν πολλά διπλοπαρκαρισμένα αμάξια που δυσκολεύουν την κίνηση των οχημάτων και στις δύο λωρίδες. Την ίδια ώρα, μέσα στην αγορά εν αντιθέσει με το διάστημα 7-10 το πρωί κατά το οποίο η κίνηση είναι πολύ μικρή, υπήρχε αρκετός κόσμος που έκανε τα ψώνια του. Παρ’ όλα αυτά, μερικά καταστήματα της αγοράς είναι κλειστά.

Όσον αφορά τον πεζόδρομο της Ερμού, τα (αρκετά) μαγαζιά που επέλεξαν να μείνουν ανοιχτά έχουν πολύ μικρή κίνηση και ο κόσμος… περιορίζεται στο να διασχίσει τον πεζόδρομο μέχρι το Σύνταγμα ή το Μοναστηράκι.

Η πλατεία Συντάγματος είναι… αγνώριστη. Ελάχιστοι είναι αυτοί που κάθονται στα παγκάκια και οι υπόλοιποι απλώς τη διασχίζουν για να χρησιμοποιήσουν το Μετρό.

Η ίδια έρημη εικόνα και μπροστά από τη Βουλή, όπου συνήθως τουρίστες και μη συγκεντρώνονται για να φωτογραφήσουν είτε την αλλαγή φρουράς, είτε το Κοινοβούλιο.

Οι καφετέριες, παράλληλα, στο κέντρο της Αθήνας λειτουργούν μόνο δίνοντας καφέ ή άλλα προϊόντα στο χέρι και λίγες είναι εκείνες που έχουν περισσότερο κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα