Αρχική Απόψεις Aρθρα Editorial: Αλλαγή σελίδας… για το chiosnews.com

Editorial: Αλλαγή σελίδας… για το chiosnews.com

216

Ηταν 9 Σεπτεμβρίου του 2002 όταν έκανε την εμφάνιση του στο χιώτικο internet το Chiosnews, το πρώτο χιώτικο ειδησεογραφικό site με ροή ειδήσεων αντί για ημερήσια έκδοση όπως οι εφημερίδες. Η πρώτη είδηση που δημοσιεύτηκε στο αυτοσχέδιο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, που αναπτύχθηκε μετά από 1,5 χρόνο προγραμματιστικούς πειραματισμούς, ήταν η “Ιπτάμενη Νύφη” https://chiosnews.com/45/.
Στη συνέχεια ακολούθησαν διάφορες καινοτομίες για την εποχή, όπως ή μετατροπή …SMS σε τίτλους ειδήσεων για πιο άμεση ενημέρωση, η αποστολή καθημερινού newsletter με email και RSS, οι online ψηφοφορίες, ο εμπλουτισμός των ειδήσεων με video, η σύνδεση με τα social media.
Αν και πέρασε κάποιες υποτονικές περιόδους το Chiosnews δεν σταμάτησε ποτέ να ενημερώνεται ψύχραιμα και αντικειμενικά από τον Thodoris Piliotis, την Αγγελική Χατζηδημητρίου και μια καλή ομάδα φίλων. Και να που 15 χρόνια μετά έφτασε η ώρα για την αισθητική και λειτουργική του αναβάθμιση που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες από τον Play Tettris.
Με ένα like στο facebook εύχομαι να είναι καλοτάξιδο! https://www.facebook.com/chiosnews/

του Dimitris Karalis.

Διαφήμιση