Αρχική Νέα Τοπικά Μάρκος Σκούφαλος- υπ. Δήμαρχος Χίου: κάνουμε τη διαφορά με το κόκκινο γαρύφαλλο

Μάρκος Σκούφαλος- υπ. Δήμαρχος Χίου: κάνουμε τη διαφορά με το κόκκινο γαρύφαλλο

108

ΔΗΛΩΣΗ του υποψήφιου Δημάρχου Μάρκου Σκούφαλου

Αν ευτυχής ή δυστυχής είμαι δεν εξετάζω.
Πλην ένα πράγμα με χαράν στον νου μου πάντα βάζω —
που στην μεγάλη πρόσθεσι (την πρόσθεσί των που μισώ)
που έχει τόσους αριθμούς, δεν είμ’ εγώ εκεί
απ’ τες πολλές μονάδες μια. Μες στ’ ολικό ποσό
δεν αριθμήθηκα. Κι αυτή η χαρά μ’ αρκεί.
Κωνσταντίνος Καβάφης «Πρόσθεσις»

Φίλες και φίλοι, συμπατριώτες και συμπατριώτισσες.
Όλες αυτές τις μέρες που δίνουμε την εκλογική μάχη ως Λαϊκή Συσπείρωση και ΚΚΕ, συναντηθήκαμε για πολλοστή φορά με τους καημούς, τις πίκρες, τις αγωνίες και τις μικροχαρές του λαού μας.
Είδαμε την αγανάκτηση στην έκφραση, στα λόγια, τα χιλιάδες,γιατί φτάσαμε η ζωή μας να είναι ένα απέραντο τοπίο στην ομίχλη.
Συναντήσαμε τη δυσπιστία σε οτιδήποτε, συνυφασμένη με την υποδόρια ελπίδα, του μικρού ταξίματος, που εντέχνως καλλιέργησαν τα πολιτικά πουλέν των αστικών παρατάξεων.
Αντικρίσαμε στόματα ερμητικά κλειστά, που αναμένουν, αλλά και ανθρώπους με χαμόγελα, αισιοδοξία και πάθος για να αλλάξουν τη ζωή τους.
Γίναμε για άλλη μια φορά ένα με τους ανθρώπους μας, που ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, οι παρατάξεις τους στο δήμο και στην περιφέρεια, οι παρατάξεις των κ..κ Βουρνού, Κάρματζη, Τριαντάφυλλου, Καραβασίλη και Στάθη, ετοιμάζονται να τους προσθέσουν στο «κοπάδι», που συμφωνεί με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, στον εμπαιγμό με τα ψίχουλα – επιδόματα,την ώρα που το φαγοπότι των εχόντων και κατεχόντων μεγαλώνει, που συμφωνεί να φορολογείται δίπλα και τριπλά από δημοτικές και περιφερειακές αρχές,οι οποίες θα λειτουργούν ως φοροεισπράκτορες και νεοτσιφλικάδες.
Ετοιμάζονται να τους προσθέσουν σε μια «άμορφη μάζα» χειροκροτητών της αρχής του ενός ανδρός, αφού μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Να τους προσθέσουν,ως μέλη ενός πολιτισμικού μαρασμού που θα χαριεντίζεται ανάμεσα σε νεοφυείς επιχειρήσεις εδεσμάτων και στον αισθησιακό χορό της εκάστοτε Γιουσέφ.
Να τους συνθλίψουν μέσα σε ένα υποβαθμισμένο οικοσύστημα που θα ορίζεται από τις βιομηχανικές ανεμογεννήτριες και την καύση τηγανελαίων.
Να τους μυήσουν στον υφέρποντα ρατσισμό και ξενοφοβία είτε του κοσμοπολιτισμού τους, που επιδιώκει «καθαρά πεδία επενδυτικής δράσης» είτε του δίδυμου αδερφού του, του φασισμού, που δηλητηριάζει κάθε έκφανση ανθρώπινης δράσης.
Καρφιτσωμένα χαμόγελα, επίπλαστες χαιρετούρες, υποσχέσεις του αέρα, ανόητες ευγένειες του σαλονιού. Πνιγηρή ατμόσφαιρα θα έλεγε κάποιος.
Κι όμως ! Κάναμε τη διαφορά πριν τις εκλογές !

Με το κόκκινο γαρίφαλο στο χέρι και στην καρδιά με το κόκκινο του ΚΚΕ , δικό μας αίμα, σύντροφοι, συναγωνιστές, συνοδοιπόροι, φίλοι και φίλες δώσαμε τη μάχη σπίτι το σπίτι, χώρο το χώρο εργασίας, χωριό το χωριό.
Σπείραμε το πάθος για αγώνα, την πίστη πως τούτη η χαμοζωή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας μπορεί να αλλάξει, πως μπορούμε να στείλουμε μήνυμα ανάτασης και αντίστασης του λαού μας στην ευρωβουλή με ένα ισχυρό ΚΚΕ, πως μπορούμε να βάλουμε στο κέντρο της ζωής μας τις ανάγκες μας και ο Δήμος και η Περιφέρεια να γίνουν εφαλτήρια αγώνα για την επίλυση τους.
Νιώσαμε τον παλμό και την ένταση των συναισθημάτων του λαού μας, που καιροφυλακτεί για να πάρουν εκδίκηση τα όνειρα.
Την Κυριακή, λοιπόν, πρέπει να δρέψουμε τους καρπούς όλων μας. Αρκεί, να ισχύσει μια αναγκαία και ικανή συνθήκη.
Να μην προστεθούμε «στην πρόσθεσί των»!
Να αδράξουμε τη χαρά που μας αρκεί, να μην είμαστε μέσα στο ολικό ποσό, όλων αυτών που τη «ζωή μας κυνηγούν».
Να πούμε το μεγάλο όχι στις πολιτικές των αστικών κομμάτων και παρατάξεων που μας πλήγωσαν, τσάκισαν κάθε δικό μας πρέπει και θέλω, το οποίο θα λάφρυνε τον κάματο της καθημερινότητας και το μεγάλο ναι στον αγώνα να αλλάξουμε τη ζωή μας.
Καλό κόκκινο βόλι παντού.

Μάρκος Σκουφαλος
Δημοτικός Σύμβουλος
ΥποψηφιοςΔημαρχος Χίου.

Διαφήμιση