Μετά την άνανδρη και φασιστική βίαιη επίθεση ενάντια στον πατέρα μου, η οποία μας οδήγησε στον Αστυνομικό Σταθμό Βεγορίτιδας να καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του δράστη (η οποία βρίσκεται στη διάθεση κάθε κακοπροαίρετου αμφισβητία), οι αντιδράσεις από τον δημοκρατικό κόσμο της πόλης ήταν αυτές που οφείλουν να έχουν όλοι οι σκεπτόμενοι δημοκρατικοί πολίτες : Καταδίκη της βίας. Καταδίκη της φασιστικής συμπεριφοράς, η οποία υπαγορεύει βία ενάντια σε κάθε έναν που δεν είναι με το μέρος τους.

Η άσκηση βίας ενάντια στον πατέρα μου με γέμισε θυμό και οργή. Ανέλαβα να δράσω όπως οφείλουν να δρούν όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας που σέβονται την έννομη τάξη. Ορισμένοι κύκλοι κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, μου καταλόγισαν και σε μένα προσωπικά αλλά και σε όλες τις δημοκρατικές φωνές που εξέφρασαν την οργή τους γι’ αυτές τις φασιστικές πρακτικές ως κίνητρο πολιτικής εκμετάλλευσης. Η συνείδησή μου, η αξιοπρέπειά μου και το ήθος μου, στοιχεία τα οποία με συνοδεύουν σ όλο μου τον δημόσιο βίο δεν θα μου επέτρεπαν ποτέ να προβώ σε οποιαδήποτε πράξη εκμετάλλευσης αυτού του γεγονότος. Αντίθετα πιστεύω πως απέναντι σε θρασύδειλους, άνανδρους ανθρώπους η αντίδραση πρέπει να είναι καθολική και καταδικαστική.
Ο ίδιος ο πατέρας μου, άνθρωπος πράος, ήρεμος και ακόλουθος των επιταγών του Ευαγγελίου, θεώρησε ότι συνάδει με τις αρχές και τα πιστεύω του, η συγχώρεση του δράστη. Ήταν και οι πιέσεις που ασκήθηκαν από το περιβάλλον του δράστη και η συγγνώμη που ο ίδιος ζήτησε στο Αστυνομικό τμήμα που τον οδήγησαν στην απόφαση ανάκλησης της μηνυτήριας αναφοράς.
Παράλληλα όμως ήταν και πολιτική επιλογή γιατί θελήσαμε, τρεις μέρες πριν τις εκλογές να συμβάλλουμε σε ένα κλίμα ηρεμίας και πολιτισμού.
Σέβομαι και τιμώ το πρόσωπο του πατέρα μου και είμαι στο πλευρό του για την όποια απόφαση θεωρεί αυτός σωστή. Όμως καλώ όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του Δήμου Έδεσσας, στις ελάχιστες μέρες που μας απομένουν να παραμείνουμε στο πνεύμα του δημοκρατικού διαλόγου, του αλληλοσεβασμού και της κοινής προσπάθειας για έναν δήμο απαλλαγμένο από μισαλλόδοξες πρακτικές.
Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, επώνυμους και ανώνυμους. Ήταν πάρα πολλοί αυτοί που άμεσα αντέδρασαν και καταδίκασαν δημόσια αυτή την αποτρόπαια ενέργεια και στάθηκαν στο πλευρό μου με την ανθρώπινη συμπαράστασή τους.