Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έλαμψαν Κερκυραίοι & Παξινοί στο σχολικό σκακιστικό πρωτάθλημα Δυτ. Ελλάδος

Άρτα
19 Μαρτίου 2019 / 13:33

Βροχή από κύπελλα και χρυσά μετάλλια: Όλα τα ονόματα των νικητών

ΑΡΤΑ. Η σκακιστική απόβαση των Κερκυραίων και Παξινών μαθητών για το Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Ηπείρου και Ιονίων Νήσων που έγινε στην Άρτα έληξε με τον καλύτερο τρόπο: οι μικροί σκακιστές επέστρεψαν έχοντας στις αποσκευές τους κύπελλα, μετάλλια και προκρίσειςγια το Σχολικό Πρωτάθλημα Ελλάδας 2019. Η μεγάλη αυτή διοργάνωση έγινεστις αίθουσες του 8ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μάρτη, με τη συμμετοχή αθλητών από Κέρκυρα, Παξούς, Ηγουμενίτσα, Γιάννινα, Πρέβεζα, Άρτα, Φιλιππιάδα, Λευκάδα, Παραμυθιά και άλλες περιοχές της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας. Διοργανωτές ήταν η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Ηπείρου-Ιονίων Νήσων και ο τοπικός σύλλογος Πύρρος Άρτας. Ο Σ.Π.Ζ.Κερκύρας είχε μισθώσει 2 λεωφορεία που μετέφεραν τους σκακιστές και τους συνοδούς τους στην Άρτα, ενώ πολλοί πήγαν και με ΙΧ αυτοκίνητα. Συνολικά η αποστολή αποτελούταν από 68 σκακιστές και τους συνοδούς τους. Το τελικό αποτέλεσμα ισοδυναμεί με ένα θρίαμβο για τους νεαρούς Κερκυραίους και Παξινούς σκακιστές που κατέκτησαν 28 από τα συνολικά 43 μετάλλια που έδινε το Πρωτάθλημα και 8 από τα 13 Κύπελλα! Ειδικά στα ομαδικά πρωταθλήματα την Κέρκυρα εκπροσώπησαν 2 ομάδες που κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις: πρώτο το 1ο Δημοτικό Θιναλίων και δεύτερο το 6ο Δημοτικό Κέρκυρας. Στα Γυμνάσια-Λύκεια εκπροσωπηθήκαμε από μία ομάδα, την ομάδα του 2ου ΓΕΛ Κέρκυρας που κατέκτησε την πρώτη θέση.
Οι πρώτοι στις κατηγορίες αγοριών και κοριτσιών κέρδισαν προκρίσεις για την τελική φάση που Πρωταθλήματος Ελλάδας που θα γίνει φέτος από 20 έως 22 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου στην Αθήνα.

Το Πρωτάθλημα ξεκίνησε το Σάββατο το πρωί με τα ατομικά Πρωταθλήματα των Νηπιαγωγείων. Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού. Οι λιλιπούτειοι σκακιστές εντυπωσίασαν με την σοβαρότητα την συγκέντρωση και το εξαιρετικό σκακιστικό τους επίπεδο.. Τα αποτελέσματα στη γενική κατάταξη και στην κατηγορία κοριτσιών ήταν: Νηπιαγωγείο 2ος Παγκράτης Γιάννης, 3η Κουλουρίδη Μιχαέλα. 1ηκορ. Κουλουρίδη Μιχαέλα. Α’ Δημοτικού 2ος Μηλιώτης Κωνσταντίνος,  3οςΜαυρόπουλος Πάρις, Β’ Δημοτικού, 1η σε αγόρια και κορίτσια Κοσκινά Αναστασία, , 2η σε αγόρια και κορίτσια Σαββίνα Ανεμογιάννη και 3ος Σαμουράκης Κωνσταντίνος, 3η στα κορίτσια Μερκούρη Ζακελίνα. Γ’ Δημοτικού 2η σε αγόρια και κορίτσια Βαλέρια Βλαχοπούλου, 3ος Πουλιάσης Βασίλης, 2η κορ. Τρύφωνα Κατερίνα, 3η κορ. Λιναρά Αναστασία.
Το απόγευμα έγιναν τα ομαδικά για τα οποία μιλήσαμε παραπάνω. Να σημειώσουμε ότι η ομάδα του 2ου ΓΕΛ κατέκτησε την 1η θέση, αν και αγωνίστηκε με 3 μόνο παίκτες (η ομάδα αποτελείται από 4 σκακιστές) και ξεκινούσε κάθε παρτίδα με μειονέκτημα ενός πόντου. Την ομάδα αποτελούσαν οι Σπύρος Μακρής, Ντιον Τζουβέλης και Σπύρος Κορακιανίτης.    Την ομάδα του 1ου Δημοτικού Θιναλίων αποτελούσαν οι Βασίλης Πουλιάσης, Σίμος Πουλιάσης, Άγγελος Πουλιάσης και Βάσω Παπαδοπούλου. Την ομάδα του 6ουΔημοτικού αποτελούσαν οι Ιωσήφ Μοσχάτ, Ραφαέλ Τζουβέλης, Οδυσσέας Λέκκας, Ναταλία Βλάσση και Μελίνα Βλάσση.

Όμως και η επόμενη ημέρα, αποδείχτηκε εξίσου θριαμβευτική για τους σκακιστές της Κέρκυρας, που απέσπασαν την συντριπτική πλειονότητα των επάθλων μετά από εξαιρετικές και δύσκολες παρτίδες. Συγκεκριμένα οι θέσεις που πήραν οι Κερκυραίοι μαθητές ήταν: Κατηγορία Δ’ Δημοτικού 1η σε αγόρια και κορίτσια Σκλαβούνου Κέλλυ, 2ος Μερκούρης Σπύρος και 3ος Σαββανής Ορέστης, 3η κορ Βλάσση Ναταλία. Κατηγορία Ε’ Δημοτικού: 1η σε αγόρια και κορίτσια (για 5η συνεχή χρονιά!) Κατερίνα Γκουτζούκη, 2ος Στόικος Γρηγόρης, 3ος Μοσχάτ Ιωσήφ, 2η κορ. Βλάσση Μελίνα, 3η κορ. Παπαδοπούλου Βάσω. Κατηγορία ΣΤ’ Δημοτικού: 3ος Πουλιάσης Σίμος. Κατηγορία Α’ Γυμνασίου: 1η σε αγόρια και κορίτσια  Σκλαβούνου Ηλιάνα, 3ησε αγόρια και κορίτσια Παρίση Θεοδώρα. Κατηγορία Γ’ Γυμνασίου 1ος Λευθεριώτης Αλέξανδρος, 2ος Στρατηγός Σπύρος. Λύκειο 1ος Μακρής Σπύρος 2οςΤζουβέλης Ντιόν, 3ος Κορακιανίτης Σπύρος.