Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύλληψη 56χρονου στην Κέρκυρα για απάτες με λεία μεγαλύτερη των 300.000€

ΕΛ.ΑΣ.
25 Nov 2019 / 10:07

Εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών, στην Κέρκυρα - Συνελήφθη 56χρονος, η δράση του οποίου έχει ταυτοποιηθεί σε τρεις υποθέσεις απάτης, που ανέρχονται στις 316.000 ευρώ

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Στη σύλληψη ενός 56χρονου, για το αδίκημα της «απάτης που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ», καθώς και για παράβαση του Νόμου «Περί Επιταγών», προχώρησαν οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βόρειας Κέρκυρας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, ο 56χρονος συνελήφθη την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, το βράδυ, στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βόρειας Κέρκυρας.

Σε βάρος του 56χρονου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για απάτη και για παράβαση της Νόμου Περί Επιταγών.

Ειδικότερα, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας διερευνήθηκαν μεθοδικά καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, ο 56χρονος εξαπατούσε συστηματικά επιχειρήσεις στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο σύναψης εμπορικών συναλλαγών, εκδίδοντας ακάλυπτες επιταγές.

Η έρευνα που διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας συνεχίζεται για την διερεύνηση του ενδεχομένου εμπλοκής του και σε άλλες υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών.

Πολίτες, οι οποίοι ενδέχεται να έχουν εξαπατηθεί με αντίστοιχο τρόπο ή έχουν αντιληφθεί αντίστοιχη δράση, παρακαλούνται να το καταγγείλουν στις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας. Ο 56χρονος θα οδηγηθεί στον Ανακριτή Κέρκυρας.