Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα «Χιονισμένα Γιάννενα» θα ταξιδέψουν

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
04 Απριλίου 2017 / 12:01

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου φιλοδοξεί να ταξιδέψουν οι εικόνες από τα χιονισμένα Γιάννενα, το Γραφείο τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών, μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και της ιστοσελίδα του http://www.travelioannina.com/.

Στην ανοιχτή πρόσκληση για την τουριστική προβολή της πόλης, μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας, ανταποκρίθηκαν συνολικά 123 Γιαννιώτες, που συμμετείχαν στον σχετικό διαγωνισμό, υποβάλλοντας έως και τρεις φωτογραφίες. Οι πέντε καλύτερες φωτογραφίες που αναδείχτηκαν από τον διαγωνισμό με τίτλο «Χιονισμένα Γιάννενα», παρουσιάστηκαν χθες από τον φωτογράφο Αιμίλιο Νέο εκ μέρους του Γραφείου τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών και της τριμελούς κριτικής επιτροπής, που συναποτελούνταν από τους Χάρη Μπινώλη και Χάρη Ρουσόπουλο.
Οι πέντε καλύτερες φωτογραφίες που επιλέχθηκαν, ανήκουν στους Παναγιώτη Μπάκο, Ζωή Μπούσδρη, Κωνσταντίνο Μόσκαλεβ, Λάμπρο Ευαγγελάκο και Χριστόφορο Λαχανίδη. Οι φωτογραφίες θα τυπωθούν και θα εκτεθούν σε επιλεγμένο σημείο στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννιτών στο δημαρχιακό μέγαρο, και οι δημιουργοί τους θα βραβευτούν από το δήμαρχο Θωμά Μπέγκα σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες.
Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Γκόλας τους ευχαρίστησε για το ζωηρό ενδιαφέρον και τη συνεισφορά τους στην προσπάθεια που καταβάλλεται, προκειμένου τα Ιωάννινα να καταξιωθούν ως ένας από τους πλέον αξιόλογους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. «Πέραν του καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος που έχει ο καθένας και η καθεμιά, η συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, είτε με φωτογραφική μηχανή, είτε με το κινητό τηλέφωνό τους, επιβεβαιώνει ότι οι Γιαννιώτες και οι Γιαννιώτισσες αγαπούν πολύ τον τόπο μας και θέλουν να τον βοηθήσουν όπως μπορούν», ανέφερε.
Ο κ. Γκόλας συμπλήρωσε ότι «ο δήμος Ιωαννιτών, σε συνεργασία με οικονομικούς φορείς της πόλης, υλοποιεί μία καλά σχεδιασμένη στρατηγική διείσδυσης σε μεγάλες τουριστικές αγορές του εξωτερικού, επιδιώκοντας να εδραιωθεί η περιοχή στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη». Με την ευκαιρία, επανέλαβε ότι η σημερινή δημοτική Αρχή αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη του τουρισμού, σε όλες τις μορφές του, συμπεριλαμβανομένου του εκπαιδευτικού, γιατί σε μία περίοδο που η χώρα χειμάζεται από παρατεταμένη οικονομική κρίση, «αποτελεί ίσως την πιο ισχυρή πηγή τροφοδότησης της τοπικής οικονομίας και συντήρησης της ζωντανής κοινωνικής καθημερινότητας».