Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΑΕ Λευκίμμης 3-0 την Καστοριά και προκρίθηκε!

αε λευκίμμης
19 Απριλίου 2017 / 19:38
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ΑΕ Λευκίμμης πήρε μεγάλη νίκη πρόκριση επί της ιστορικής Καστοριάς με 3-0 για το θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος, στον τελικό του 3ου ομίλου.

 Ήταν ένα ματς που θα έστελνε την νικήτρια στην επόμενη φάση (έμεινα μετά τους αγώνες της Τετάρτης εννέα ομάδες), που θα γίνει στις 26/4 και η ΑΕΛ θα παίξει γηπεδούχος με αντίπαλο τον ΠΟ Τριγλίας (κυπελούχο Χαλκιδικής), που νίκησε στον τελικό του 2ου Ομίλου με 2-1 τον ΠΟ Κουφαλίων Θεσσαλονίκης.
Η ΑΕΛ ήταν εξαιρετική στο ματς με την Καστοριά, έπαιξε μυαλωμένα και έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνα, ενώ επιθετικά είχε τον Τσεβανέδη που σε ένα ακόμα ματς σκόραρε και την οδήγησε στη νίκη πρόκριση. Στο 23΄ ο Δ. Ίσερης μπήκε εντυπωσιακά στην αντίπαλη περιοχή ανατράπηκε και δόθηκε το πέναλτι που αξιοποίησε ο Βαγγέλης Τσεβανέδης. Στο 44΄ και ο Αναστασιάδης έκανε ωραία ατομική ενέργεια, ανατράπηκε πέφτοντας στην περιοχή, ο διαιτητής έδειξε παράβαση εκτός περιοχής. Το φάουλ εκτέλεσε ο Τσεβανέδης, η μπάλα έφτασε στον Αναστασιάδη που έκανε ένα εναέριο γυριστό σουτ, αποκρούστηκε, ο Πανταζής πήρε την επαναφορά και έκανε το 2-0, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται ότι η μπάλα δεν πέρασε ολόκληρη τη γραμμή τέρματος με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο Πετρόφ. Στα πρώτα αυτά 45 λεπτά η Καστοριά δεν απείλησε σχεδόν καθόλου, επιθετικά δεν μπορούσε, μια υποψία φάσης έκανε, με τον Βασιλάκη να προλαβαίνει και να στέλνει κόρνερ τη μπάλα στην προσπάθεια του Πετρίδη.
Στο β΄ μέρος η ΑΕΛ έκανε διαχείριση του ματς, άλλωστε την Κυριακή παίζει τους κόπους μιας χρονιάς, τον τίτλο της πρωταθλήτριας Κέρκυρας στο Κοντόκαλι, έτσι έριξε ρυθμούς, αλλά ήταν πολύ επικίνδυνη μπροστά, μπόρεσε με τον Τσεβανέδη στο 58΄ να κάνει το 3-0 και εκεί όλα τελείωσαν. Η Καστοριά μια καλοδουλεμένη ομάδα, δεν μπορούσε να αντιδράσει, έπαιζε και με δέκα παίκτες και κάπου εκεί σήκωσε λευκή πετσέτα, είναι χαρακτηριστικό ότι δεν απείλησε ούτε μια φορά τον Αν. Βάρελη στο β΄ μέρος. 
Διαιτητές: Κ. Μπούμπας, Αθ., Κόλλιας, Δ. Τσαντάς (Ηπείρου). 
ΑΕ Λευκίμμης (Ι. Σφακιανάκης): Βάρελης, Βιτουλαδίτης, Βασιλάκης, Μπριλάκης, Βούλγαρης, Ίσερης Αντ., Μυρίλας, Ίσερης Δ., Πανταζής , Αναστασιάδης, Τσεβανέδης (έπαιξαν και οι Κουλούρης Ν., Λουρής Ερ., Πατηνιώτης).
Καστοριά (Λίτσκας): Γιαρμάς, Σίμος, Χασάι, Αντωνιάδης, Πετρόφ, Λαδάς, Νταμζί, Μηλάκης, Πετρίδης, Ράπος, Ματζανάς. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια