Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΚΑΤΣΙΑΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ: Καταδικαστέες οι όποιες παρεμβάσεις στο αθόρυβο όπλο των Αγραφιωτών, που λέγεται ‘‘ΨΗΦΟΣ’’

Σκληρά λόγια χρησιμοποιεί στην παρακάτω ανακοίνωσή του, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ Αγράφων σχετικά με τα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα της προεκλογικής περιόδου στο Δήμο Αγράφων, για «άνωθεν» παρεμβάσεις σε Δημότες που αφορά το εκλογικό του δικαίωμα. Πιο συγκεκριμένα ο Θοδωρής Κατσιάδας, ζητά  να σταματήσει εδώ και τώρα η ανάμειξη με οποιοδήποτε τρόπο στα εσωτερικά του Δήμου Αγράφων, γιατί αυτό «θα ανταποδοθεί κατά τον ίδιο τρόπο στις Βουλευτικές εκλογές, όχι σε επίπεδο κόμματος αλλά σε επίπεδο προσώπων», όπως τονίζει χαρακτηριστικά.


«Συνδημότισσες και συνδημότες τόσο ως Δημοτικός σύμβουλος όσο και ως υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές θα ήθελα να αναφερθώ στο Ελληνικό σύνταγμα στο ‘‘Δεύτερο μέρος’’ το οποίο αναφέρεται στα ατομικά  και κοινωνικά δικαιώματα του ανθρώπου και συγκεκριμένα στο άρθρο 4 στην παράγραφο 1 και 2 αναφέρονται τα εξής :
1.Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2.Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Με αυτά τα απλά και λίγα λόγια ο συνταγματικός νομοθέτης διατυπώνει με σαφήνεια τα βασικότερα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.
Κάθε 4-5 χρόνια καλούμαστε να ασκήσουμε το υπέρτατο δικαίωμα μας και με το αθόρυβο όπλο που λέγεται ‘‘ΨΗΦΟΣ’’ εκλέγουμε τους ανθρώπους που θα διοικήσουν τον τόπο μας τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Με το σχέδιο ‘‘ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ’’ που εφαρμόσθηκε από το 2010 ο νομός Ευρυτανίας χωρίσθηκε στα δυο ήτοι ανατολικά με το Δήμο Καρπενησίου και δυτικά με το Δήμο Αγράφων.
Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που οδηγούμαστε σε ένα μήνα σε εκλογές και στον κάθε δήμο οι δημότες έχουν το δικαίωμα, εντός των διοικητικών τους ορίων, να διακινούν θέσεις, απόψεις, προτάσεις και να καταρτίζουν τους συνδυασμούς των υποψηφίων τους όπως ο καθένας κρίνει και ελεύθερος αποφασίζει, αποβλέποντας στον στόχο της καλύτερης επιλογής σε επίπεδο δημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων.
Οι πάντες στην  Ευρυτανία γνωρίζουν ότι ο Δήμος Αγράφων έχει τεράστια προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν από την κακοδιοίκηση της σημερινής δημοτικής αρχής η οποία ΔΥΣΤΥΧΩΣ διεκδικεί και πάλι την εξουσία στο όνομα δήθεν των Αγραφιωτών δημοτών για το καλό τους, ενώ κατά βάθος τους σφιχταγκαλιάζει η διαπλοκή ατομικών συμφερόντων και τους ενώνει η συνενοχή της κακοδιαχείρισης.
Αυτή τη δύσκολη κατάσταση και κατάντια για τον Δήμο Αγράφων θα την διαχειρισθούμε μόνοι μας εμείς οι Αγραφιώτες, οι παρούσες εκλογές είναι τριπλές και οι δημοτικές δεν θέλουν από οποιονδήποτε παρεμβάσεις για την επιλογή τους.
Ο εκπρόσωπος των Ευρυτάνων στη βουλή των Ελλήνων ψηφίσθηκε από Καρπενησιώτες και Αγραφιώτες ψηφοφόρους και η συνταγματική του αποστολή είναι άλλη βάση του κανονισμού της Βουλής.
Προειδοποιώ καλοπροαίρετα και ευθέως ότι η περαιτέρω ανάμειξη καθ’οποιοδήποτε τρόπο στα εσωτερικά του Δήμου Αγράφων, θα ανταποδοθεί κατά τον ίδιο τρόπο στις Βουλευτικές εκλογές, όχι σε επίπεδο κόμματος αλλά σε επίπεδο προσώπων.

 ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ
ΚΑΤΣΙΑΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ