Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΓΡΑΦΩΝ - ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ: "ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ"








Σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης αλλά και ιδιαίτερης ηρεμίας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 30 Αυγούστου 2014, η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής Αγράφων από τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο. Στην τελετή, που έλαβε χώρα σε αίθουσα του Λυκείου Κερασοχωρίου, παραβρέθηκαν ο νέος και ο απερχόμενος Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ.κ. Άρης Τασιός και Βασίλης Καραμπάς, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, ο πρώην Βουλευτής Δημοσθένης Τσιαμάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, Αικατερίνα Καλαντζή, Β. Φακίτσας, ο Αστυνομικός Δ/ντης Ευρυτανίας Γιάννης Κατσαρός, ο Δ/ντης Δασών Ευρυτανίας κ. Γιάννης Φάκας, οι πρώην Δήμαρχοι Θωμάς Μπόνιας και Γιάννης Σταμάτης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου κ. Β. Κολημένος, Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και πλήθος κόσμου.

Μετά την τελετή της ορκωμοσίας ο Μητροπολίτης ευχήθηκε στον Θοδωρή Μπαμπαλή και εν γένει στην νέα Δημοτική αρχή, κάθε επιτυχία στο πολύ δύσκολο έργο τους, «επιτυχία όμως που μπορεί να έλθει μέσα από την αγαστή συνεργασία όλων», όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Ποιμενάρχη «περί διαλυμένου Δήμου που χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να επανιδρυθεί».
  
Ο νέος Δήμαρχος Αγράφων στην ομιλία του αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους τόνισε ότι από την πλευρά του τόσο αυτός όσο και σύμπασα η νέα Δημοτική αρχή, θα κάνουν τα πάντα προκειμένου ο Δήμος να γυρίσει σελίδα και να ξεφύγει από την τραγική κατάσταση που βρίσκεται. Ακόμη ο κ. Μπαμπαλής έκανε λόγο για θεία δίκη, προειδοποιώντας ωστόσο όποιον επιχειρήσει να βλάψει τον Δήμο ότι θα είναι απέναντί του.   

Πολλά τα αρνητικά σχόλια για την παντελή απουσία της απερχόμενης Δημοτικής αρχής, καθότι ούτε ένα μέλος της δεν παραβρέθηκε στην τελετή της ορκωμοσίας. Τέτοιες συμπεριφορές αποδεικνύουν στην πράξη έλλειμμα δημοκρατικής σκέψης και πολιτικού πολιτισμού. Δυστυχώς κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι η δημοκρατία δεν φυλακίζεται και κυρίως ότι την απόφαση ποιος θα κυβερνήσει ένα τόπο, την παίρνει πάντα ο κυρίαρχος λαός. 

Δύσκολο το εγχείρημα του Θοδωρή Μπαμπαλή και των μ ελών του Δημοτικού Συμβουλίου, όχι όμως ακατόρθωτο. Με σύνεση, συνεργασία και πολύ διάθεση μπορεί να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες στον πολυπαθή Δήμο Αγράφων.