Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

*Επιστροφή στην πραγματικότητα και στην καθημερινότητά μας. Μετά από λίγες μέρες ξεκούραση είμαστε και πάλι κοντά σας για να σχολιάσουμε την επικαιρότητα αλλά και να πούμε την άποψή μας για σημαντικά ζητήματα που μας αφορούν όλους.
Με την επιστροφή μας να ευχηθούμε στον Νίκο Σουλιώτη και το Δ.Σ Καρπενησίου, που ορκίστηκε προχθές κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του και το ίδιο στον Κώστα Μπακογιάννη που ορκίζεται αύριο στη Λαμία από τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, αλλά και τον Θοδωρή Μπαμπαλή, που έχει την πιο δύσκολη αποστολή, σε ένα Δήμο με μύρια προβλήματα. Ξεκαθαρίζουμε σε όλους ότι θα στηρίξουμε τον αγώνα τους με κάθε τρόπο αρκεί αυτός να γίνεται προς ασκήσουμε σκληρή κρητική για ότι βλάπτει τον τόπο και τους ξωμάχους κατοίκους του. 

*Τέλος τα ψέματα και τα παιχνιδάκια στον Δήμο Αγράφων. Η νεκρά περίοδος έλαβε τέλος και άπαντες πλέον της Δημοτικής Αρχής, θα πρέπει να ενσκήψουν στα προβλήματα του Δήμου γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ο νέος Δήμαρχος, οι 5 Αντιδήμαρχοι και στο σύνολό τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, έχουν μπροστά τους έναν διαλυμένο Δήμο, που θα πρέπει να επαναλειτουργήσει με όποιο κόστος χρειαστεί. Στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη ούτε φυσικά για εσωτερικές τριβές. Μοναδικός και κυρίαρχος στόχος όλων θα πρέπει να είναι η ανάταση του Δήμου έτσι ώστε να ελπίζουμε ότι τούτος ο λαός, μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες. Δύσκολο το όλο εγχείρημα, όχι όμως ακατόρθωτο…

*Με τα νέα δεδομένα πλέον στον Δήμο Αγράφων, κάποιοι θα πρέπει να προσγειωθούν στην νέα πραγματικότητα, να ξεχάσουν τις παλιές συμπεριφορές και να μάθουν να ζουν διαφορετικά. Θα πρέπει να ξεχαστούν οι περιβόητες «αναθέσεις» των 6.900.00 ευρώ, οι «εντολές» καθαρισμού δρόμων, οι «περίεργες» μετακινήσεις μπιτονιών με πετρέλαιο και τα σούξου – μούξου μεταξύ φίλων και γνωστών. Οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, θα πρέπει να καταλάβουν καλά ότι δεν υπάρχει περιθώριο για το παραμικρό στραβοπάτημα.

*Τώρα αν με ρωτήσετε τι έγινε με την νέα τετράμηνη καμπάνα που έριξαν στον απερχόμενο Δήμαρχο και γιατί δεν γράφτηκε τίποτε για το θέμα, σας ενημερώνω υπεύθυνα ότι το όλο ζήτημα τόφαγε η μαρμάγκα. Πως όμως γίνετε από την μια να «χάνετε» περιέργως μια τέτοια ποινή και από την άλλη να ποδοπατείτε αρμοδίως ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, χωρίς καμία αντίδραση, είναι στοιχείο άκρως ανησυχητικό. Το λέω αυτό γιατί η νέα τιμωρία του Τάτση έπεσε εδώ και ένα μήνα και επ΄ αυτού από τους αρμοδίους άκρα του τάφου σιωπή. Την ίδια ώρα όμως που η τιμωρία φυλάσσεται σε μέρος σκιερό, για ευνόητους λόγους, η απόφαση ακύρωσης της ένστασης του Μπαμπαλή για μείζονα ζητήματα του Δημοτικού Συμβουλίου, βγήκε στο φως, δημιουργώντας σε πάρα πολλούς προβληματισμό και σκέψεις για το πώς λειτουργεί τελικά η Αυτοδιοίκηση…

*Δεν θα σχολιάσω την νέα προσφυγή του Δημητρόπουλου για ακύρωση των εκλογών στον Δήμο Αγράφων κλπ-κλπ. Αυτό το έκανε ο «μεγάλος», αναδεικνύοντας μάλιστα την είδηση ως έκτακτη και ιδιαιτέρως σοβαρή. Δεν ξέρω κατά πόσο θα πετύχει τον στόχο του για επανάληψη των εκλογών ο κ. Δημητρόπουλος, ξέρω όμως καλά ότι με τον τρόπο αυτό θα αποφύγει μέχρι νεοτέρας, γκρίνιες και κραδασμούς … Ο νοών νοείτο…   

*Δεν προσήλθε τελικά να ενημερώσει τον νέο δήμαρχο Αγράφων για την κατάσταση του δήμου, ο απερχόμενος Δήμαρχος Δημήτρης Τάτσης, ούτε κάποιος από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Δημοτικής του ομάδας. Άπαντες, εκτός της κ. Κοφίνη, επέλεξαν να κρυφτούν, αποδεικνύοντας εμπράκτως όλα αυτά που σας έλεγα το προηγούμενο διάστημα ότι η Δημοτική αρχή ΤΑΤΣΗ και οι πέριξ αυτού, δεν άφησαν τίποτε όρθιο στον Δήμο. Με συντονισμένες κινήσεις πέτυχαν την πλήρη διάλυση του Δήμου και αν δεν υπήρχε και η νεαρή Δημοτική Σύμβουλος να τους χαλάσει τα σχέδια, τώρα δεν θα υπήρχε ούτε σάλιο στο ταμείο. Είναι κρίμα και κάποιοι θα πρέπει να ντρέπονται για τα «επιτεύγματά» τους.

*Ντροπή και αίσχος αποτελεί για τον Δήμο αλλά και για κάθε αρμόδιο, το γεγονός ότι πολλά χωριά του Δήμου έμειναν κυριολεκτικά χωρίς νερό τις ημέρες του 15Αυγουστου. Αυτό μάλιστα που συνέβη στην Κρέντη, σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ζωντανά χωριά του Δήμου, δεν έχει προηγούμενο. Από τις αρχές του μήνα το συγκεκριμένο χωριό γέμισε από επισκέπτες και κυρίως από ομογενείς μας που αυτό το διάστημα κάθε χρόνο επισκέπτονται την γενέτειρά τους. Αυτές λοιπόν τις μέρες έως και σήμερα στην Κρέντη είπαν το νερό - νεράκι και λύση στο πρόβλημα δεν έδωσε κανένας. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος χαμένος στον κόσμο του, ο Πρόεδρος εκτός σήματος και τα νεύρα των κατοίκων τσατάλια. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει θέμα με το νερό στο χωριό, όμως το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί με σωστές και μεθοδικές κινήσεις. Χρειάζεται βούληση και συνεργασία έτσι ώστε να εμπλουτιστεί και να ενισχυθεί η υπάρχουσα πηγή που υδροδοτεί το χωριό. Με ένα καλό Μηχανικό και πολύ ενδιαφέρον όλα μπρούν να γίνουν και μάλιστα πολύ νωρίς.

*Την ανάληψη συλλογικής πρωτοβουλίας, υπό τον τίτλο «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση», με στόχο την απεξάρτησή της από τον «κομματικό εναγκαλισμό» και «με γνώμονα το πραγματικό συμφέρον των τοπικών κοινωνιών, εξήγγειλαν 60 δήμαρχοι και μεταξύ αυτών και ο νέος Δήμαρχος Καρπενησίου. Δύσκολο πράγμα η απεξάρτηση από κάθε είδους κομματικές «ουσίες», όμως άμα υπάρχει θέληση όλα γίνονται…

*Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ» που πραγματοποιήθηκε στο Kasmir. Μπράβο στους διοργανωτές και σε όσους στήριξαν την εκδήλωση γιατί τα έσοδα της θα διατεθούν σε ευπαθείς οικογένειες της Ευρυτανίας.