Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Πανελλήνιες 2014. Πρεμιέρα στις 28 Μαΐου με Νεοελληνική Γλώσσα

Την Τετάρτη 28 Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας ξεκινούν εφέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας. Οι πανελλαδικές εξετάσεις για τη μεγαλύτερη κατηγορία των εξεταζομένων, τους τελειόφοιτους των Γενικών Λυκείων θα τελειώσουν στις 12 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα ....

των πανελλαδικών εξετάσεων που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας είναι:

Στις 21 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα του σχολικού έτους 2013-2014.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν την Τετάρτη 28.5.2014, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Πέμπτη 29.5.2014. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν το Σάββατο 21.6.2014. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 23.6.2014 ως και 4.7.2014. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Πέμπτη 19.6.2014.

Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για τη Γ” τάξη των ημερήσιων και τη Δ” τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 13.6.2014 για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α” και Β’) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 20.6.2014 και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά. Η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά, μέσω Διαδικτύου, από τα μέσα Ιουνίου ως τις αρχές Ιουλίου. Το έντυπο μηχανογραφικό δελτίο θα έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Μάιο. Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) θα μπορούν να αποκτούν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) σε όποιο λύκειο τους εξυπηρετεί.

Για όλες τις παραπάνω διαδικασίες οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται από τα λύκειά τους με σχετικές εγκυκλίους. Παράλληλα, ενημερωτικό υλικό, εγκύκλιοι, υποδείγματα κλπ θα αναρτώνται και στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, στο σύνδεσμο «εξετάσεις».

Aftodioikisi.gr