Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Μέσω e-mail το "ραντεβού" με την εφορία

Εκατομμύρια νοικοκυριά καλούνται να πληρώσουν από τις επόμενες ημέρες τον "λογαριασμό" των φετινών φορολογικών δηλώσεων και φυσικά τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Οι φορολογούμενοι θα ενημερωθούν μέσω e-mail για το φόρο εισοδήματος που θα πρέπει να πληρώσουν αλλά και για την προθεσμία των δόσεων.

Συνολικά, τα .......

μηνύματα θα φτάσουν σε πάνω από 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενους, οι οποίοι καλούνται να καταβάλλουν σε τρείς δόσεις τα ποσά που θα βεβαιωθούν. Σημαντικά επιβαρυμένοι είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι έμποροι, αλλά και οι συνταξιούχοι όταν λαμβάνουν περισσότερες από μια συντάξεις, κύριες ή επικουρικές.

Οι δόσεις για την καταβολή του φόρου εισοδήματος είναι τρείς και καταβάλλονται την 31η Ιουλίου, την 30η Σεπτεμβρίου και την 30η Νοεμβρίου. Οι φορολογουμενοι που δεν εχουν την δυνατοτητα να πληρωσουν τις δοσεις αυτες μπορουν ηλεκτρονικα να υποβαλλουν αιτηση ακομα και σημερα και να υπαχθουν στην παγια ρυθμιση των δωδεκα δοσεων.

Στη συνέχεια πρέπει να πληρωθεί ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων με την Α' δόση να παίρνει κατά πάσα πιθανότητα παράταση ενός μήνα και να πηγαίνει την 31η Αυγούστου.