Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Καταργείται ο ΟΑΕΔ;;; Η μη διάψευση περί κατάργησης του ΟΑΕΔ ''φουντώνει'' τα σενάρια

Τα σενάρια περί κατάργησης του ΟΑΕΔ τουλάχιστον όπως τον γνωρίζουμε σήμερα , δεν έχουν διαψευστεί ακόμη από το υπουργείο Εργασίας αφού η μη διάψευση ουσιαστικά επιβεβαιώνει τα σχετικά δημοσιεύματα αφού μόνο το ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε μονομερή διάψευση κάνοντας, , λόγο μόνο για «πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ»και όχι της κυβέρνησης όσον αφορά τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του οργανισμού.

Βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα .....

είναι ότι ο ΟΑΕΔ δεν έχει πετύχει το στόχο αύξησης της απασχόλησης λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας.

Ένα δεύτερο επιχείρημα έχει να κάνει με την έλλειψη εισπρακτικού μηχανισμού του οργανισμού που βασίζεται σε αυτόν του ΙΚΑ, το οποίο προορίζεται να αποτελέσει τον «αντικαταστάτη» για τη χορήγηση επιδομάτων και παροχών του ΟΑΕΔ. Τα δημοσιεύματα και κυρίως η απουσία διαψεύσεων από την πλευρά της κυβέρνησης έχουν θορυβήσει τους εργαζομένους στον ΟΑΕΔ οι οποίοι δια της ομοσπονδίας τους ζητούν από τον διοικητή του να δημοσιοποιήσει «τι σχεδιάζεται για το μέλλον του Οργανισμού σε οποιοδήποτε κυβερνητικό ή μη επίπεδο» ενώ από το υπουργείο Εργασίας ζητούν την απόδοση των παρανόμως παρακρατηθέντων εισφορών από το ΙΚΑ υψους 8 δισ. ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.