Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Δήμος Τριφυλίας: Αποκτά πολύ σύντομα κανονισμό καθαριότητος και πρασίνου

ΜΟΝΟ ΣΤΟ
ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS


Ολοκληρώθηκε η σύνταξη του κανονισμού καθαριότητας καθώς και ο κανονισμός Πρασίνου για ολόκληρο τον Δήμο Τριφυλίας ο οποίος βρίσκεται σε διαβούλευση στις δημοτικές παρατάξεις με σκοπό να οργανωθεί αρτιότερα το σύστημα καθαριότητας στον Δήμο Τριφυλίας, να οργανωθούν καλύτερα οι ....

υπηρεσίες του Δήμο σε αυτόν τον τομέα αλλά και να αναδειχθούν τόσο οι ευθύνες όσο και τα δικαιώματα των δημοτών στο θέμα της καθαριότητας.

Ερωτώμενος από το Φιλιατρά News για το θέμα του κανονισμού καθαριότητας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Τσίγγανος επεσήμανε ότι "η υπόθεση της καθαριότητας αφορά όλους μας. Τα σκουπίδια και τα απορρίμματα είναι προϊόν του πολιτισμού μας και η ύπαρξη κανόνων και διαδικασιών στην διαχείριση τους αποτελούν απόδειξη πολιτισμού.

Ο Δήμος Τριφυλίας ως ενιαίος δήμος δεν είχε κανονισμό καθαριότητας. Ο νέος κανονισμός θα προβλέπει μια σειρά από δράσεις όσον αφορά την διαχείριση των ανακυκλώσιμων και των οργανικών υλικών και μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης ο κανονισμός θα έρθει στο επόμενο ή μεθεπόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση και ψήφιση.

Θα ακολουθήσει ένα στάδιο ενημέρωσης των πολιτών με ενημερωτικές δράσεις μέσω διαδικτύου, μέσω εφημερίδων άλλα και άλλων μορφών επικοινωνίας σε όσα θα προβλέπει ο κανονισμός για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πολιτών που θα προκύπτουν από αυτόν."

Και κατέληξε: "Προσβλέπουμε στην συνεργασία των πολιτών στην εφαρμογή του κανονισμού, έτσι ώστε όλοι μαζί, δήμος και πολίτες, να κάνουμε πάλι τις πόλεις μας όμορφες και καθαρές."

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: Το 2009 ο Δήμος Φιλιατρών είχε καταρτίσει δικό του κανονισμό επί δημαρχοντίας Αλκη Ξύγκα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.