Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Επιστρέφει το χαράτσι του ΕΕΤΗΔΕ σε όσους δεν το πλήρωσαν

Το φάντασμα του Ενιαίου Ειδικού Τέλους Ακινήτων, του χαρατσιού δηλαδή, αρχίζει να πλανάται και πάλι πάνω από τα σπίτια ενός εκατομμυρίου καταναλωτών της ΔΕΗ, οι οποίοι δεν το εξόφλησαν το 2013.

Σύμφωνα με τα Νέα, ....

η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα βεβαιώσει έως το τέλος του έτους οφειλές για το τέλος ακινήτων του 2013 που δεν πληρώθηκε στην ώρα του ως το περασμένο καλοκαίρι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και μεταφέρθηκε ως ανεξόφλητο στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Μάλιστα οι φορολογούμενοι αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν το χαράτσι είτε εφάπαξ, είτε μπαίνοντας στη ρύθμιση των 12 δόσεων.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της ΓΓΔΕ κάνουν λόγο για χρέος που αγγίζει τα 300 εκατ. ευρώ, καθώς υπολογίζει ότι ένα στα πέντε ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα άφησε απλήρωτο το χαράτσι πλήρως ή μερικώς.

Το θετικό πάντως είναι ότι από τη στιγμή που η οφειλή τους δεν είναι βεβαιωμένη δεν τρέχουν οι τόκοι κι έτσι θα κληθούν να πληρώσουν το αρχικό ποσό, χωρίς προσαυξήσεις.

Αν όμως δεν τακτοποιήσουν την οφειλή τους, ούτε τώρα με τη δεύτερη ευκαιρία που τους δίνει το υπουργείο, τότε η ΓΓΔΕ προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος των κατασχέσεων είναι ορατός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.