Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Κυπαρισσία: Ξενοδοχείο δημιούργησε το πρώτο «escape room».

Ένα δημοφιλές παιχνίδι που έχει ξετρελλάνει κόσμο και ένα ξενοδοχείο στην Κυπαρισσία που το οργανώνει σε ένα από τα δωμάτιά του, κάνοντας μια παγκόσμια πρωτιά

Τα «escape rooms» .....

τα έχετε ακούσει; Είναι ένας από τους πιο hot τρόπους διασκέδασης. Ο νεαρόκοσμος, αλλά και οι λάτρεις των μυστηρίων ξετρελαίνονται. Τι είναι τα «δωμάτια απόδρασης»; Είναι αυτά μέσα στα οποία μια παρέα φίλων, κλειδώνεται και, έχοντας περιθώριο μια ώρα, καλείται να λύσει ένα μυστήριο προκειμένου να διαφύγει από το δωμάτιο.


Απαραίτητο για να παίξει κάποιος είναι το να έχει ομαδικό πνεύμα, να θέλει να υποδυθεί τον Ηρακλή Πουαρό ή τον Σέρλοκ Χολμς και να του αρέσει να λύνει γρίφους. Το παιχνίδι κάνει την αδρεναλίνη να φτάνει στα ύψη, είναι διασκεδαστικό, έχει πλάκα και δοκιμάζει τα νεύρα και των χιούμορ όσων είναι μέσα στο δωμάτιο.


Ο αληθινά έξυπνος τρόπος διασκέδασης κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους, ενώ μια ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στην Κυπαρισσία η Γεωργία Χριστοδούλου, ιδιοκτήτρια του Apollo Resort Art Hotel στην Κυπαρισσία, ενθουσιασμένη από την τάση αλλά και εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάτι πιο ελκυστικό από ένα δωμάτιο απόδρασης σε ένα μέρος «μόνο με δωμάτια», αποφάσισε να μετατρέψει σε δωμάτιο παιχνιδιού ένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου.


«Διαβάζοντας τον περασμένο Ιανουάριο ένα άρθρο για τον τουρισμό και τα Escape rooms στην Αθήνα, απόρησα με την είδηση ότι η αναζήτηση στο trip advisor για escape room ξεπερνά την αναζήτηση για την Ακρόπολη! Πήγα, είδα, έπαιξα και ενθουσιάστηκα αποφασίζοντας να δημιουργήσω το δικό μου στο ξενοδοχείο μου. Ψάχνοντας μάλιστα το ζήτημα σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, διαπίστωσα ότι είμαστε και οι πρώτοι που δημιουργούμε Escape room σε ξενοδοχείο!!!», λέει η Γεωργία Χριστοδούλου. Το θέμα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την τοπική παραγωγή και ιστορία . Έτσι και έγινε !


«Immortality » και εξηγούμαστε», συνεχίζει η Γεωργία. «Βρισκόμαστε στη δεκαετία 60ήντα στην Κυπαρίσσια και στο σπίτι ενός πολύ καλλιεργημένου Κυπαρίσσου, πνευματικού ανθρώπου της εποχής, ο οποίος είναι πραγματικά πολύ μπροστά από την εποχή του ...παίζει ακορντεόν, είναι πρωταθλητής σε τοπικό επίπεδο ιππασίας, έχει γνώσεις νομικής, είναι και αλχημιστής… Επιστήθιος φίλος του είναι ο ποιητής Μιχάλης Κατσαρός. Ο ήρωας μας λοιπόν έχει βρει το μυστικό της Αθανασίας και ευζωίας και αυτό το έχει κρύψει καλά σε ένα μπουκάλι κρασί. Αυτό λοιπόν το ιδιαίτερο κρασί καλούνται οι παίκτες μας μέσα σε μια ώρα να ανακαλύψουν, λύνοντας γρίφους, ανοίγοντας λουκέτα, ανακαλύπτοντας καλά κρυμμένα μυστικά και να διαφύγουν, να αποδράσουν κερδίζοντας την Αθανασία!»


Για τους υποψήφιους επισκέπτες και παίκτες να θυμίσουμε ότι το παιχνίδι παίζεται από 2 έως 6 παίχτες (με βέλτιστο αριθμό τους 4-5 παίχτες) και διαρκεί από 50 έως 70 λεπτά αναλόγως του δωματίου που θα παίξετε.Τα δωμάτια είναι έτσι σχεδιασμένα, ώστε ο χρόνος να είναι οριακός για μια μέση ομάδα. Το ρολόι τρέχει και η αντίστροφη μέτρηση στην οθόνη υπενθυμίζει διαρκώς ότι εάν δε βιαστούμε, θα μείνουμε φυλακισμένοι, ηττημένοι.

Επειδή, όμως, σκοπός του παιχνιδιού δεν είναι (μόνο) η νίκη, αλλά και η διασκέδασή , υπάρχουν παντού κάμερες και μικρόφωνα στα δωμάτια, ώστε οι επιτηρητές να στέλνουν hints στην οθόνη όταν βλέπουν ότι οι παίχτες έχουν κολλήσει πολύ σε κάποιο σημείο, ή ότι ακολουθούν μια αρκετά λάθος κατεύθυνση που θα τους ξεστρατίσει εντελώς. Επίσης ότι σε όλους του χώρους υπάρχει ένα panic button που ανοίγει αυτόματα τις κλειδωμένες πόρτες εάν κάποιος δεν αισθανθεί καλά και θέλει να βγει έξω διακόπτοντας αυτοστιγμεί το παιχνίδι.

The Toc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.