Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Ποιοι θα δουν μειώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από την Παρασκευή (παραδείγματα)

Από την ερχόμενη Παρασκευή έρχεται έκπτωση 15% στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Την έκπτωση δικαιούνται όσοι πληρώνουν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς τους αλλά και όσοι έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση και είναι συνεπείς στις πληρωμές τους.

Βασική προϋπόθεση .....

για το 15% της έκπτωσης είναι η έγκαιρη πληρωμή όλων των λογαριασμών είτε αυτοί είναι κανονικοί, είτε είναι έναντι.

Η έκπτωση δεν αφορά ωστόσο στο σύνολο του λογαριασμού, αλλά στο ανταγωνιστικό σκέλος του, δηλαδή σε ό, τι αφορά στο καθαρό ποσό του ρεύματος.

Για παράδειγμα για έναν οικιακό καταναλωτή με λογαριασμό ρεύματος 169 ευρώ η μείωση δεν θα είναι 25,35 ευρώ, αλλά μικρότερη.

Αυτό καθώς στον λογαριασμό των 169 ευρώ εκτός από το κόστος του ρεύματος στα 108,78 ευρώ υπάρχει και χρέωση για τον Δήμο την ΕΡΤ κλπ η οποία είναι αξίας 60,22 ευρώ. Έτσι η μείωση σε ό,τι αφορά στο ρεύμα θα είναι θα είναι της τάξης των 16,31 ευρώ και συνολικά ο λογαριασμός θα πέσει κατά 9,6% δηλαδή θα μειωθεί από τα 169 ευρώ στα 152,69 ευρώ.

Την ίδια ώρα η ΔΕΗ “τρέχει” άλλη μια έκπτωση για τα νοικοκυριά. Όσοι πλήρωναν εμπρόθεσμα μέσα στο 2015 θα κερδίσουν φέτος τη διπλάσια αξία του παγίου τους η οποία θα αφαιρεθεί από το ποσό.

Έτσι για έναν καταναλωτή όπως ο παραπάνω θα υπάρξει μια επιπλέον μείωση στο τετράμηνο της τάξης των 13,94 ευρώ. Συνολικά ο παραπάνω καταναλωτής μέσα σε έναν χρόνο με τις εκπτώσεις που θα του προσφερθούν θα έχει ένα όφελος της τάξης των 91 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.