Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Επιχείρηση αλλαγής του πολιτικού κλίματοςαπό τον ΣΥΡΙΖΑ

ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ
Πρόσωπο αιχμής στη Μεσσηνία
για το ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Χαρίτσης
• ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ
• Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΡΗΓΜΑΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ «ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ»

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΜΟΥΛΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ αλλαγής του πολιτικού κλίματος επιχειρεί η κυβέρνηση με .....

«άνοιγμα» στις τοπικές κοινωνίες. Μάλιστα τα πολιτικά στελέχη που επιλέγονται για να φέρουν σε πέρας την αποστολή είναι νέα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη χωρίς βαρίδια και με την έξωθεν καλή μαρτυρία των τοπικών κοινωνιών.
Μια τέτοια «επιχείρηση» βρίσκεται εν εξελίξει στη Μεσσηνία, με το εγχείρημα σε πρώτη φάση να κρίνεται επιτυχές αφού το περασμένο τριήμερο, 15-17 του μήνα, ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης ανέπτυξε, συνεπικουρούμενος από τη βουλευτή Γιώτα Κοζομπόλη και τοπικά κομματικά στελέχη, έντονη και ουσιαστική πολιτική δραστηριότητα, με συναντήσεις, συνεντεύξεις, δηλώσεις, ομιλίες και παρουσία σε εκδηλώσεις.
Σ’ αυτό το πλαίσιο και η πολιτική αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση υπήρξε μεν έντονη, ωστόσο δεν ξέφυγε από τα όρια του «πολιτικού πολιτισμού».
Όπως έγραψε τη Δευτέρα η «ΦΩΝΗ» το κυβερνών κόμμα σε σχέση και με τις πολιτικές εξελίξεις, εκλογικός νόμος, συνταγματική αναθεώρηση, δεύτερη αξιολόγηση, εργασιακά και άλλα ζέοντα ζητήματα, διαμορφώνει σκηνικό ρήξης και πόλωσης με τη ΝΔ και στη Μεσσηνία, προκειμένου:

• Να εδραιωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, όπου θεωρείται «γαλάζιο κάστρο» και «έδρα» του Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο κυβερνητικά και κομματικά στελέχη συγκρούονται ευθέως πολιτικά σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν από τις ισχυρές εσωκομματικές ρηγματώσεις στη «γαλάζια πολυκατοικία», τόσο στην Καλαμάτα, όσο και τα υπόλοιπα αστικά κέντρα στο Νομό.

• Να συσπειρώσουν στο ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει και του φθινοπωρινού συνεδρίου, ευρύτερα κοινωνικοπολιτικά στρώματα τόσο στα τοπικά αστικά κέντρα, όσο στον αγροτικό χώρο σε μια προσπάθεια ανοίγματος στον κεντροαριστερό χώρο, ο οποίος βρίσκεται σε ατέρμονες διαβουλεύσεις και ομφαλοσκοπήσεις, προκειμένου να προλάβουν την συσπείρωση από τη δημιουργία ισχυρού σοσιαλδημοκρατικού πόλου (ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ-Ποτάμι – Ενωση Κεντρώων, σοσιαλιστικές, οικολογικές και κεντρογενείς κινήσεις και πρωτοβουλίες).

Στο πλαίσιο αυτό η τριήμερη επίσκεψη του υφυπουργού Αλέξη Χαρίτση στη Μεσσηνία λειτούργησε καταλυτικά και θετικά για το κυβερνητικό στρατόπεδο, αφού ο Μεσσήνιος υφυπουργός είναι χαμηλού πολιτικού προφίλ, τυγχάνει ευρύτερης αποδοχής στη Μεσσηνία και θεωρείται αποτελεσματικός στις κρίσιμες κυβερνητικές ευθύνες που του έχουν ανατεθεί και τις οποίες διεκπεραιώνει, κατά κοινή ομολογία, επιτυχώς. Μάλιστα οι γνωρίζοντες τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι ο νεαρός υφυπουργός έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη τόσο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όσο και του υπουργού Γιώργου Σταθάκη. Παράλληλα έχει ισχυρά πολιτικά ερείσματα και θεωρείται από τους τακτικούς συνομιλητές τόσο με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, όσο και με άλλα ιστορικά στελέχη της Κουμουνδούρου.

Ηδη στη «γαλάζια παράταξη» στη Μεσσηνία, αφού ξεπέρασαν τον αιφνιδιασμό από τις πολιτικές πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις του υφυπουργού Αλέξη Χαρίτση, ετοιμάζουν την αντίδρασή τους με ανάλογες πολιτικές πρωτοβουλίες, αφού πιστεύουν ότι στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές προκηρυχθούν, θα έχουν ένα ισχυρό πολιτικό αντίπαλο, που ήδη αμφισβητεί ανοιχτά τόσο τον πρ. πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ δεν διστάζει να αντιπαρατίθεται με τις πολιτικές επιλογές και τις θέσεις του σημερινού προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη.
Βεβαίως κάποιες εσωκομματικές γκρίνιες στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ήδη ακούγονται, αφού θεωρούν ότι οι πρωτοβουλίες και η έντονη παρουσία του Αλέξη Χαρίτση, δημιουργεί αλλαγές στους τοπικούς κομματικούς και μελλοντικά κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς.
Με δεδομένο ότι ήδη ακούγεται πως ο έτερος Μεσσήνιος υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα μετακινηθεί στο Λεκανοπέδιο Αττικής, αφού ήδη θεωρείται από τους ανθρώπους κλειδιά του Μεγάρου Μαξίμου, όπου τον θεωρούν δοκιμασμένο στέλεχος για τις ειδικές και δύσκολες πολιτικές αποστολές (Συνταγματική αναθεώρηση, εκλογικός νόμος, εργασιακά, συνδικαλιστικά, διαπραγματεύσεις με δανειστές κλπ.).
Οπότε, για φανταστείτε το πολιτικό τοπίο στη Μεσσηνία σε εκλογές με σταυρό, χωρίς Κατρούγκαλο και με υποψήφιο αιχμής τον Αλέξη Χαρίτση!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΦΩΝΗ” 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 ΣΕΛ. 4


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.