Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Φιλιατρά: Επι τάπητος τέθηκε το θέμα με την επικείμενη κατάργηση του Α.Τ. Φιλιατρών που σχεδιάζει η κυβέρνηση [ Video ]

Συζήτηση με φορείς για το μείζον θέαμα της κατάργησης του ΑΤ Φιλιατρών πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Φιλιατρών.

Στην συζήτηση .....

παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αναστάσιος Αδρακτάς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αναστάσος Πούλος και Γιώργος Ασημακόπουλος, ολόκληρο το Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών οι πρώην Δημαροι Φιλιατρών
Αλκης Ξύγκας και Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, μέλη του Εμπορικού και Αγροτικού Συλλόγου ο πρόεδρος της Εράνης Γιάννης Γριβοκωστόπουλος πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι και ορισμένοι πολίτες που είχαν έκδηλη την ανησυχία τους για το μέλλον ου ΑΤ Φιλιατρών

Αν και ήταν προσκεκλημένοι και οι βουλευτές της Μεσσηνίας ο μόνος που παραβρέθηκε ήταν ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης ενώ οι υπόλοιποι Κωνσταντινέας Καγτρούγαλος, Κοζομπόλη, και Σαμαράς αγνόησαν προκλητικότατα την πρόσκληση της Δ.Ε. Φιλιατρών,παρά το γεγονός ότι οι ΙΔΙΟΙ ζήτησαν αλλαγη ημερομηνίας λογω της ψήφισης του εκλογικού νόμου την Πέμπτη. Οι ίδιοι ζήτησαν να γίνει Παρασκευή για να διευκολυθούν να έρθουν. Αλλα και αυτό οι ίδιοι δεν το σεβάστηκαν!!!! Για το θέμα θα ασχοληθούμε με τους κυρίους και κυρίες στην επόμενη ανάρτηση. Απών και ο Αντώνης Σαμαράς.

Επιστολή με την πλήρη στήριξη του για την διατήρηση και αναβάθμιση του ΑΤ Φιλιατρών έστειλε με αντιπρόσωπο του ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος.

Κοινή ήταν η ανησυχία όλων για το κλείσιμο του ΑΤ Φιλιατρών σε μια περιοχή που απασχολεί πολλούς εργάτες γης στα χωράφια κατά την διάρκεια ολόκληρης της χρονιάς και παρατηρείται αύξηση της εγκληματικότητας.
Ο Αριθμός των αλλδφαπών μεταναστών και Λαθρομεταναστών φτάνει και ξεπερνά σε εποχές αιχμής τους 3.000

Μετά από πολύωρη συζήτηση αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια επιτροπή που θα μεταβεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και να του εκθέσει την όλη επικρατούσα κατάσταση στον
Δήμο Τριφυλίας και ιδιαιτέρως στην Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών τονίζοντας ιδιαίτερα ότι λόγω της μεγάλης αγροτικής παραγωγής η περιοχή κατακλύζεται από αλλοδαπούς εργάτες γης.
Παράλληλα αποφασίστηκαν να γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις με την συμμετοχή όλων των πολιτών για να αποτρέψουμε το κλείσιμο του ΑΤ.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας σε όποια σύσκεψη έγινε για το θέμα τόνισε ότι πάγια θέση του Δήμου είναι ότι δεν πρέπει να κλείσει κανένα απολύτως τμήμα στον Δήμο Τριφυλίας και πολύ περισσότερο στις τρεις μεγάλες πόλεις.

Ακούστε τον



Ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης τόνισε ότι στην σημερινή εποχή ε΄ναι απαράδεκτο η πολιτεία να μην εξασφαλίζει το μέγιστο αγαθό για τους πολίτες αυτό της ασφάλειας και παρότρυνε τον κόσμο να πάρει τις τύχες στα χέρια του.
Ακούστε τον



Ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Βασίλης Παπαθεοδοσίου αναφέρθηκε στην σημερινή ζοφερή πραγματικότητα λέγοντας ότι ο κόσμος και δη ο Φιλιατρινός έχει αναγκη να ακούσει μια καλή είδηση να πάρει λίγο τα πάνω του. Να αναθαρέψει. Εδω και χρόνια ακούει για συνεχόμενα κλεισίματα υπηρεσιών. Δεν πάει άλλο.
Είμαστε το δεύτερο θερμοκηπιακό κέντρο στην Ελλάδα με 2.650 στρέμματα θερμοκήπια Για καθε στρέμμα αντιστοιχεί και ένας Εργάτης γης.
Όπως καταλαβαίνετε αμέσως αμέσως ανεβαίνουμε στους 2.650 μετανάστες και Λαθρομετανάστες. Αριθμός που αυξάνεται κατα πολύ σε περιόδους αιχμής όπως καρπούζι, ελαιοσυγκομιδή, κλπ κλπ.
Η περιοχή μας είναι μια μηχανή που παράγει χρήμα, αποδίδει ΦΠΑ σε σχέση με άλλες περιοχές που ζουν από Τουρισμό.

Ακούστε τον κ Παπαθεοδοσίου



Από την πλευρά του ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Σαρματζής τόνισε ότι η Μεσσηνία έχει έλλειμμα πολιτικής εκπροσώπησης.
Οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων που ελήφθησαν ήταν ομόφωνες να μην κλείσει κανένα αστυνομικό τμήμα.
Επιθυμούμε το Αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών να είναι ενεργό και επαρκώς στελεχωμένο. και ολοκλήρωσε λέγοντας ότι οι δομές υγείας και Ασφάλειας είναι κόκκινη γραμμή για εμάς.

Ακούστε τον κ. Σαρμαντζή



Ο Δημοτικός Συμβουλος Γιώργος Ασημακόπουλος τόνισε ότι η περιοχή έχει 3.000 μετανάστες και αποτελεί την μεγαλύτερη ενότητα του Δήμου Τριφυλίας.
Αναφέρθηκε στην απουσία των βουλευτών του Συριζα, τόνισε ότι πολλοί αστυνομικοί που έχουν οργανική θέση στα Φιλιατρά βρίσκονται αποσπασμένοι σε άλλα τμήματα.
Τα Φιλιατρά είναι η μεγαλύτερη ενότητα του Δήμου Τριφυλίας με πάνω από 3.000 μετανάστες. Προτάθηκε και χώρος στο παρελθόν για την στέγαση του Α.Τ., ενώ το κράτος θα πρέπει να είναι άριστο στις δομές υγείας, παιδείας και ασφαλείας, αλλιώς δεν υπάρχει.
Ο κ. Ασημακόπουλος είπε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να δώσουμε μια καλύτερη πόλη στα παιδιά μας.

Ακούστε τον κ. Ασημακόπουλο



Ο πρώην Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας είπε ότι η καλλικρατική λαίλαπα επιβεβαιώνεται σε όλες της τις εκφάνσεις.

Ακούστε τον πρώην Δήμαρχο Τριφυλίας



Ο πρώην Δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας τόνισε ότι αν και κλήθηκε να διοικήσει το μόρφωμα του Δήμου Τριφυλίας αρνήθηκε και εκ των πραγμάτων φάνηκε ότι ήταν μάντης κακών.

Ακούστε τον πρώην Δήμαρχο Φιλιατρών κ. Άλκη Ξύγκα.



Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Γιώργος Αλεξανρόπουλος αναφέρθηκε στην Αγροτική παραγωγή των Φιλιατρών, αναφέρθηκε σε μια σειρά εγγράφων που έχει αποστείλει ο Σύλλογος, και αναφέρθηκε λεπτομερώς στην οικονομική κατάσταση της περιοχής και τα έσοδα που έχει το κράτος από την περιοχή των Φιλιατρών. Για τους αλλοδαπούς είπε ότι τους δίνουμε δουλεια γιατι αλλιώς θα μπαίνουν στα σπίτια μας.
Και ολοκλήρωσε λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε ασφάλεια στην πόλη μας.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών Κώστας Σαρματζής αναφέρθηκε στην λογική της τσίχλας και των δυο άκρων.
Καυτηρίασε το γεγονός ότι για πολλούς τα Φιλιατρά είναι το μαύρο πρόβατο. Και αναφέρθηκε στο κλείσιμο του ΑΤ, το κλείσιμο του Υποθηκοφυλακείου.

Ακούστε τους κ. Αλεξανδρόπουλο και Σαρμαντζή



Ο Δημοτικός Σύμβουλος Αναστάσιος Πούλος στην τοποθέτηση του διαπίστωσε ότι τα Φιλιατρά δέχονται σκαμπίλια από παντού και η αντιμετώπιση των Φιλιατρών είναι υποδεέστερη σε σχεση με άλλες πόλεις.

Ακούηστε τον κ. Πούηλο



Ακολούθησε διαλογική συζήτηση με κάποιους πολίτες να παιρνουν τον λόγο και να εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους για το θέμα του Α.Τ.



1 σχόλιο:

  1. Μήνυμα - Σχόλιο από την αναγνώστρια μας κ. Vasso Caloviras

    Επί τέλους πως ξεσπαθώσατε συμπατριώτες και τώρα θα πάτε στο υπουργείο. Γιατί τόσα χρόνια αδρανούσατε? Τόσες πολλές υπηρεσίες έφυγαν και” αγοράζατε αγρόν”.

    Θα τα καταφέρετε? Εάν Όχι κανένας να μην πάει να δώσει ψήφο σε κανέναν. Δεν υπάρχει κάποιος καταξιωμένος Φιλιατρινος να κατέβει σε βουλευτικές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.