Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Ο «ανεξάρτητος» σύμβουλος Παπαουλάκης και το «μαύρο» στην ΕΡΤ

Σοβαρά πολιτικά και θεσμικά ερωτήματα εγείρει η αποκάλυψη ότι ο αντιπρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Νίκος Παπαουλάκης ασκεί παράλληλο ρόλο συμβούλου της Νέας Δημοκρατίας, και δη μετέχοντας σε συναντήσεις του κόμματος με .....

τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ραδιοσταθμών.

Η αποκάλυψη, που έγινε από την εφημερίδα “Εθνος”, έρχεται σε μία κομβική συγκυρία για την αδειοδότηση τόσο των ραδιοφωνικών όσων και των τηλεοπτικών σταθμών, και αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον καθώς ο νυν αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ και σύμβουλος της αντιπολίτευσης είναι ο ίδιος άνθρωπος που έχει καταγγελθεί και ως ο “φυσικός αυτουργός” του “μαύρου” στην ΕΡΤ.

Η... δισυπόστατη λειτουργία του κ. Παπαουλάκη ανοίγει μείζον ζήτημα ασυμβίβαστου, καθώς δεν έχει καταγραφεί προηγούμενο στο οποίο μέλος της όποιας ανεξάρτητης αρχής να είναι ταυτόχρονα και ενεργός σύμβουλος πολιτικής παράταξης με εμπλοκή και σε κομματικές επαφές με εκπροσώπους μιντιακών επιχειρήσεων.

Όπως έγραψε το “Εθνος”, και επιβεβαίωσε η ίδια η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της ΝΔ Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ παραβρέθηκε την περασμένη Δευτέρα σε συνάντηση που έγινε στα γραφεία της ΝΔ με εκπροσώπους των ιδιωτικών ραδιοσταθμών της Αττικής και της περιφέρειας. Στη συνάντηση παρουσιάστηκε ως σύμβουλος του κόμματος και μετείχε σε συζήτηση που αφορούσε προτάσεις των ιδιωτικών ραδιοσταθμών για την λειτουργία και την αδειοδότησή τους.

Η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ, δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν τίθεται κανένα θέμα ασυμβίβαστου. «Για μένα δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου. Ο κ. Παπαουλάκης, μπορεί να είναι σύμβουλος της ΝΔ για θέματα ψηφιακής πολιτικής», δήλωσε στο ραδιόφωνο 24/7.

Έκπληκτος για το γεγονός δήλωσε, από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, λέγονας ότι θα ζητηθούν εξηγήσεις: «Μένω στήλη άλατος”, είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας: “Αυτή είναι η αντίληψη της ΝΔ για τις Ανεξάρτητες Αρχές, να είναι τα μέλη τους και μέλη της ΝΔ και των τομέων ώστε να ελέγχους κανάλια, ραδιόφωνα, τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας».

Ο Χρήστος Σπίρτζης χαρακτήρισε “εξωθεσμική” την παρουσία του αντιπροέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών σε συνάντηση στελεχών της ΝΔ με εκπροσώπους ιδιωτικών ραδιοσταθμών, ενώ υπενθύμισε ότι ο Νίκος Παπαουλάκης ήταν υπέυθυνος και για τον διαγωνισμό στον οποίο η DIGEA, με μετόχους τα επτά κανάλια, πήρε ως μοναδικός διεκδικητής των έλεγχο του ψηφιακού φάσματος.

Ο Νίκος Παπαουλάκης όμως έχει συνδεθεί και με το “μαύρο” στην ΕΡΤ. Οπως είχε καταγγείλει τον Οκτώβριο του 2015 στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης και Τεχνολογίας της ΕΡΤ Νίκος Μιχαλίτσης, ο κ. Παπαουλάκης ήταν ο άνθρωπος που “έριξε” το σήμα της ΕΡΤ.

“Έγιναν εγκλήματα με το κλείσιμο της ΕΡΤ" είχε πει τότε ο Νίκος Μιχαλίτσης και «για όλο αυτό το έγκλημα υπήρχε φυσικός αυτουργός. Ήταν σύμβουλος τότε του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και λέγεται Νίκος Παπαουλάκης".

“Αυτός”, είχε προσθέσει, “έκανε όλη την αλλοίωση του χάρτη συχνοτήτων μέσα σε δέκα μέρες, αυτός ήταν ο φυσικός αυτουργός, αυτός έκανε τις προδιαγραφές αργότερα του διαγωνισμού για την ΕΕΤΤ και ανταμείφθηκε τον Δεκέμβριο, 10-15 μέρες πριν από τον διαγωνισμό της Digea που έγινε τον Φεβρουάριο, με το να διοριστεί -και είναι ακόμα- αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ. Ο ίδιος κύριος είναι εκείνος, σύμφωνα με μαρτυρίες των συναδέλφων μας, ο οποίος στις 11 Ιουνίου του 2013 ανέβηκε συνοδευόμενος από ΜΑΤ, έκλεισε τους πομπούς και έριξε το ‘μαύρο’ στην Αττική, δηλαδή στους πομπούς του Υμηττού».

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.