Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες κατα τον Γιάννη Μερκούρη για την πρόσληψη καθαρίστριας στο Λύκειο Κυπαρισσίας. Απάντηση σε δημοσίευμα του Φιλιατρά News.

Απάντηση στην ανάρτηση μας στις 15/2/ με τα ερωτήματα που τέθηκαν για την πρόσληψη καθαρίστριας στο Λύκειο Κυπαρισσίας, μας απέστειλε ο Αντιδήμαρχος παιδείας Γιάννης Μερκούρης.

Στην απαντητική του επιστολή ο κ Μερκούρης αποφεύγει εντέχνως να ......

απαντήσει σε καυτά ερωτήματα που ευθέως τέθηκαν όπως το σοβαρότατο ερώτημα για το περιθώριο που ΔΕΝ υπήρξε ανάμεσα σε ανάρτηση της προκήρυξης και την έναρξη υποβολής αιτήσεων καθώς και τα δυο συνέβησαν την ίδια μέρα όπως δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιεύσαμε τόσο από την αναρτηση στην σελίδα του Δήμου όσο και από την προκήρυξη.
Στοιχεία που ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Επίσης δεν απάντησε για τις ελάχιστες μέρες διορίας (Ξεκίνησε Πέμπτη και Εληξε Τρίτη μεσολαβόντας Σαββατοκύριακο που όλες οι υπηρεσίες του Δήμου και του κράτους είναι κλειστές) που είχαν οι υποψήφιοι για κατάθεση αιτήσεων.
ΔΕΝ δημοσιεύθηκε στις Τοπικές εφημερίδες όπως ο νόμος Ορίζει, ουτε δόθηκε σε ηλεκτρονικά μέσα για δημοσίευση, ουτε αναρτήθηκε σε κάποιον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου τουλάχιστον όπως μας καταγγεελθηκε.

Αποφεύγει εντέχνως να δικαιολογήσει επαρκώς το κατεπείγον που επικαλείται όταν μάλιστα η Μόνιμη καθαρίστριια έφυγε τον Νοέμβριο και ο Διαγωνισμός έγινε Φεβρουάριο.
Αυτό λέγεται επείγον?
Καλα ο κ Μερκούρης λέει ότι λέει. Αραγε τα πιστεύει?

Εμείς παραθέτουμε την απάντηση του Αντιδημάρχου κ Μερκούρη με τα αίολα επιχειρήματα που είναι αδύνατον να μπορούν να πείσουν ακόμα και τον ίδιο.

Ας δούμε όμως τι απαντά ο κ Μερκούρης στην ανάρτηση μας.

ΠΡΟΣ
Filiatra News
Φιλιατρά

ΘΕΜΑ: «Πρόσληψη καθαρίστριας στο Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας»

Αναφορικά με την πρόσληψη καθαρίστριας στο Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας, σας γνωρίζουμε ότι:
Τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ότι έγινε σε πλήρη συνεννόηση με το Ίδρυμα Νεολαίας Δια Βίου Μάθησης ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Συνοδευτικά σας στέλνουμε την αριθμ. 06/24-01-2018 Απόφαση του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης για σύμβαση μίσθωσης έργου ορισμένου χρόνου.

Το ενδιαφέρον για την κάλυψη της θέσης ήταν εντονότατο, δεν υποβλήθηκαν όμως αιτήσεις, διότι η πρόσληψη στο Δήμο, μονίμων υπαλλήλων, λειτούργησε ως ανασταλτικός παράγοντας, αφού έχαναν την ανεργία τους οι ενδιαφερόμενοι.

Με τιμή,
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας

Μερκούρης Ιωάννης

Και μας αποστέλλει συνημμένη την απόφαση του ποροέδρου της Σχολικής επιτροπής η οποία αναφέρει:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Β-ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β-θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Τριφυλίας έχοντας υπόψη:

1. Την υπ΄αριθμ.900/2017 Διαπιστωτική Πράξη του Δημάρχου Τριφυλίας με την οποία διαπιστώνεται η αυτοδίκαιη λύση της υπαλληλικής σχέσης της υπαλλήλου του Δήμου Τριφυλίας Νικολούλιας Ευανθίας του Ανδρέα, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ειδικότητας ΥΕ καθαρίστριας σχολικών μονάδων, από 30/11/2017 .

2. Το υπ’ αριθμ.πρωτ.143/8-1-2018 έγγραφο του Διευθυντή του ΓΕΛ Κυπαρισσίας προς τη Σχολική Επιτροπή Β-θμιας Εκπαίδευσης , με θέμα την κατάσταση της κτιριακής υποδομής του Λυκείου Κυπαρισσίας.
Αποφασίζει την προκήρυξη για την πλήρωση της θέσης της καθαρίστριας ΥΕ, προκειμένου να καλύψει την επιτακτική ανάγκη που προκύπτει, για την καθαριότητα της σχολικής μονάδας, μετά την αυτοδίκαιη λύση της υπαλληλικής σχέσης της υπαλλήλου που κάλυπτε τη θέση, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες .

Το κόστος αμοιβής για τη συγκεκριμένη θέση θα καλυφθεί μέσω του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης(Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΤΣΑΛΑΜΑΝΔΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Το το έγινε σε αυτήν την περίπτωση εύκολα μπορεί να το αντιληφθεί ο καθένας.

Πέραν της κατεπείγουσας ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ της Σχολικής μονάδας που αναφέρει η απόφαση, δεν αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ Η διαδικασία πρόσληψης η οποία δεν είναι σύννομη.
Επρεπε η προκήρυξη να αναρτηθεί στην σελίδα του Δήμου ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μια εβδομάδα πριν την έναρξη υποβολής αιτήσεων όπως επίσης στις τοπικές εφημερίδες και προαιρετικά στις τοπικές σελίδες όπως ξέρουν να στέλνουν ότι στέλνουν επι σχεδόν καθημερινής βάσης για να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενες κάτι που ούτε αυτό έγινε ΠΟΤΕ, και η υποβολή των αιτήσεων να είναι τουλάχιστον 5 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ και όχι όπως έγινε τώρα μεσολαβόντας Σαββατοκύριακο που όλες οι υπηρεσίες είναι κλειστές.

Το Φιλιατρά News επανακαταθέτει τα ερωτήματα που έθεσε στις 15 Φεβρουαρίου και ευελπιστούμε να παρουμε πειστικές απαντήσεις.
(αν έχουν να δώσουν τέτοιες απαντήσεις.....)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.