Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2019: «Περί του Κρεβατιού» της Νίνας Αλεξανδράκη

στα 10

Εν αναμονή του 42ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Flix Team
Φεστιβάλ Δράμας 2019: «Περί του Κρεβατιού» της Νίνας Αλεξανδράκη

Η ταινία

Υστερα από μια ερωτική επαφή, ένας άντρας και μια γυναίκα αποκοιμιούνται. Το επόμενο πρωί, ο καθένας αφηγείται μια διαφορετική εκδοχή της προηγούμενης νύχτας. Στο δωμάτιο, υπάρχει ένα κλειδί και ένα ρολόι. Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι εκείνη έχει το κλειδί, αλλά το κλειδί βρίσκεται στην τσέπη του άντρα. Το ρολόι μετράει το χρόνο, όμως ο άντρας και η γυναίκα μοιάζουν να παίζουν στο χρόνο της δικής τους πραγματικότητας.

Η σκηνοθέτης

Η Νίνα Αλεξανδράκη είναι 25 χρονών, έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αθήνα. Σπούδασε αρχικά φιλοσοφία κι εδώ και δύο χρόνια σπουδάζει κινηματογράφο στις Βρυξέλλες. Το «Περί του Κρεβατιού» πρόκειται για την πρώτη της ταινία μυθοπλασίας, μια τελείως ανεξάρτητη παραγωγή.

Περί του Κρεβατιού

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Η όλο και πιο έντονη πεποίθηση ότι μεταξύ των δύο φύλων δεν υπάρχει καμία επικοινωνία. Οτι το κάθε φύλο ζει σε ένα δικό του, νοητό κόσμο.

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;

Ενα μυστήριο που προκύπτει από τις κοινότοπες σεξουαλικές επιθυμίες και συστολές των δύο φύλων.

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Σίγουρα θα κληθώ να δώσω τη λύση του μυστηρίου που δεν λύνει η ταινία. Μια τέτοια συζήτηση μου φαίνεται πολύ διασκεδαστική!

Πώς είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Η ταινία γυρίστηκε στο Βέλγιο, οπότε δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Είναι όμως μια ταινία που πραγματοποιήθηκε με μηδενικό budget, μέσα στο δωμάτιό μου, με τους φίλους μου που πίστεψαν στην ιδέα και θέλησαν να με βοηθήσουν να γίνει ταινία. Πιστεύω πολύ σε αυτήν την ελευθερία.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Ενα πεδίο προβολής ταινιών και ιδεών, αναγκαίο και πολύτιμο για τους νέους σκηνοθέτες.

Περί του Κρεβατιού | Σκηνοθεσία: Νίνα Αλεξανδράκη | Σενάριο: Νινα Αλεξανδράκη | Φωτογραφία: Roseanna Jackson | Μοντάζ: Sara Kamidian, Νίνα Αλεξανδράκη | Ηχος: Jeanne Garbasi-Kranich | Σχεδιασμός Ηχου: Sara Kamidian, Νίνα Αλεξανδράκη | Σκηνικά: Νίνα Αλεξανδράκη | Ερμηνευτές: Ferdinand Despy, Victoria Lewuillon | Παραγωγή: Νίνα Αλεξανδράκη

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.