Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2019: «Chekhov's Gun» του Χρήστου Αργυρού

στα 10

Εν αναμονή του 42ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Flix Team
Φεστιβάλ Δράμας 2019: «Chekhov's Gun» του Χρήστου Αργυρού

Η ταινία

Μετά από μια επίσκεψη στον ντίλερ του, ένας άντρας γυρίζει την νυχτερινή Αθήνα ψάχνοντας ένα γεμάτο όπλο.

Checkov's Post

Ο σκηνοθέτης

Γεννήθηκε το 1995 στην Αθήνα. Από μικρός ήθελε να ασχοληθώ με το σινεμά ωστόσο δεν σπούδασε κάτι σχετικό. Το 2016 γράφτηκε στο Filmschool, το σεμινάριο κινηματογράφου του Χρήστου Πυθαρά που τον βοήθησε πολύ να ξεκινήσει. Μαζί με φίλους που γνώρισε εκεί, έστησαν την «Ταλιμπάν», μια μικρή εταιρεία παραγωγής. Το «Chekhov's Gun» είναι η πρώτη του μικρού μήκους ταινία.

Checkov's Post

5 ερωτήσεις για το «Checkov's Gun»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Με ενδιαφέρει πολύ να ασχοληθώ με το σινεμά και μιας και δεν είχα ιδέα, ήθελα να δω στην πράξη πως γίνεται και αν μπορώ να το κάνω. Το σενάριο λειτούργησε ψιλοαντίστροφα, με την έννοια ότι προσπάθησα να βάλω μέσα εικόνες που με ενδιέφερε να γυρίσω.

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;

Μετά από μια επίσκεψη στον ντίλερ του, ένας άντρας γυρίζει την νυχτερινή Αθήνα ψάχνοντας ένα γεμάτο όπλο.

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Δεν ξέρω, αλήθεια. Τι δεν του άρεσε ίσως;

Πώς είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Η ταινία έγινε με 1200€ και εντελώς ανεξάρτητα, οπότε δεν είμαι σίγουρος αν ξέρω ακόμα πως είναι να κανεις σινεμά στην Ελλάδα. Αυτό που σίγουρα κρατάω, είναι ότι για κάποιο ανεξήγητο λόγο, όταν πρόκειται για σινεμά, πολύς κόσμος είναι υπερπρόθυμος να βοηθήσει, χωρίς κάποιο προφανές όφελος. Στη συγκεκριμένη ταινία, φίλοι μου, άσχετοι με τον χώρο ασχολήθηκαν με πάθος, μαγαζιά και χώροι μας άνοιξαν τις πόρτες τους και συντελεστές δούλεψαν τσάμπα ή σχεδόν τσάμπα.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Είναι η πρώτη φορά που θα πάω στο Φεστιβάλ και αλήθεια, δεν ξέρω τι να περιμένω. Μου λένε ότι είναι πολύ ωραία κι ότι θα βοηθήσει!

Chekhov's Gun | Σενάριο / Σκηνοθεσία / Παραγωγή: Χρήστος Αργυρός | Πρωταγωνιστούν: Βαγγέλης Ευαγγελινός, Χρήστος Καρτέρης, Διονυσία Μπαλαμώτη, Ελένη Σιδηροκαστρίτη | Executive Producers: Θάνος Λυμπερόπουλος, Χρήστος Πυθαράς | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιούρι Χαριτίδης | Σκηνικά: Μελίνα Βουρνάζου | Μοντάζ & Color Correction: Βασίλης Σταυρόπουλος | Ηχοληψία: Κώστας Ντόκος | Sound Design: Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος, Κώστας Ντόκος | Μακιγιάζ: Ελπίδα Άννα Νικολάου, Ειρήνη Διπλάρου | Οργάνωση Παραγωγής: Μελίνα Ντάκα, Χρήστος Πυθαράς| Βοηθός Σκηνοθέτης: Γιώργος Καραλιάς

Checkov's Post

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.