Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2019: «Keygrip» του Νάσου Γκατζούλη

στα 10

Εν αναμονή του 42ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Flix Team
Φεστιβάλ Δράμας 2019: «Keygrip» του Νάσου Γκατζούλη

Η ταινία

Ενα νέο ζευγάρι βιώνει το χωρισμό του με έναν απόλυτα ψυχεδέλικο και σαδιστικό τρόπο σε μια νέα φανταστική διάσταση.

Ο σκηνοθέτης

Ο Νάσος Γκατζούλης σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος πτυχίου MFA for Directing του American Film Institute. Οι ταινίες του μικρού μήκους «Ξιφομαχίες» (2013, Διάρκεια 9 minutes) και «Tim of the Jungle» έχουν συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

Keygrip 607

5 ερωτήσεις για το «Keygrip»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Σε πρωτη φάση ήθελα να γύρίσω κάτι αφηγηματικό με μουσική καθώς είχα την άδεια από τον τέκνο μουσικό παραγωγό Tessela να χρησιμοποιήσω δύο κομμάτια του σε πρότζεκτ μου. Σε πρώτη φάση δεν σκόπευα να εξερευνήσω κάποια συγκεκριμένη θεματική.  Αφού ξεκίνησα να γράφω σκηνές και να φαντάζομαι εικόνες, συνειδητοποίησα ότι ουσιαστικά έγραφα μια ταινία χωρισμού. Γνωρίζοντας αυτό την προσέγγισα αντίστοιχα. Ταυτόχρονα ήθελα να δημιουργήσω αυθόρμητα και γι αυτό το ανέπτυξα με τρόπο που θα έδινε στον θεατή τη δυνατότητα να το ερμηνεύσει με δικό του τρόπο.

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;

Σαν μια σαδιστική, ψυχεδελική, μουσική κωμωδία για έναν άνθρωπο που βιώνει το χωρισμό του στον ύπνο του.

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει  ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Το πως την βίωσε συναισθηματικά και αφηγηματικά. Τι λειτούργησε, τι δεν λειτούργησε και τι μπορώ να βελτιώσω στην επόμενη δουλειά μου.

Πώς είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Το να κάνεις σινεμά στην Ελλάδα σημαίνει περισσότερη ελευθερια ως προς το πως θα φτιάξεις την ταινία σου και επομένως επιπλέον εξερεύνηση του τι μπορεί να είναι πραγματικά μια ταινία.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Κατάγομαι από τη Δράμα, επομένως έχω την ευκαιρία να δω αγαπημένους συγγενείς και ταυτόχρονα να γνωρίσω και να συναναστραφώ με νέους δημιουργούς. Το Φεστιβάλ Δράμας είναι μια φιλόξενη πλατφόρμα που αγκαλιάζει και προβάλλει νέους Ελληνες κινηματογραφιστές.

Keygrip | Σκηνοθεσία - Σενάριο: Νάσος Γκατζούλης | Φωτογραφία: Γιέσπερ Ντιούελουντ Χάνσεν | Μοντάζ: Νάσος Γκατζούλης | Μουσική: Tessela | Ηχος: Νάσος Γκατζούλης | Σχεδιασμός Ηχου: Γουίλιαμ Τάμπανου | Σκηνικά: Δήμητρα Σουρλαντζή | Ερμηνευτές: Ιωάννης Παπαδόπουλος, Πηνελόπη Τσιλίκα | Παραγωγή: Ros Films (Αγγη Βρεττού, Νάσος Κώστας Γκατζούλης, Φαίη Κατσάρη

Δείτε εδώ τη μικρού μήκους του Νάσου Γκατζούλη «Swordfights»:

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.